Kontraster

1990 var ett bra år. Det var året då jag föddes, och inte minst året då Glenn Hysén och Alan Hansen bildade det mittlås som var med och vann Liverpool Football Club’s senaste ligatitel.

Hur var det var med innebandyexploateringen där och då vet jag inte. Men, det jag med stor säkerhet kan säga är att Lettlands innebandyanor näppeligen sträcker sig mycket längre bak i tiden än så

Kontrasterna innebandynationerna Lettland kontra Sverige är många. De två bästa lettiska poängbärgarna i årets VM heter Rubene-spelarna Zeltite Bankava och Baiba Jurus och står på sex poäng vardera.

Sveriges Susanna Tuominen har även hon skramlat ihop till sex stycken – men internt sett ligger hon på sjätteplats och har en bit upp till the numero uno, Emelie Lindström, som efter fyra matcher står på 21 poäng.

ooo

Lettland anno 2007 knep en VM-semifinalplats. Det kommer inte att upprepas i år vilket stod klart redan innan ett ommöblerat Sverige ikväll tog sig an baltiskorna.

Spanade in den första perioden där det framgick redan efter 5.34 att vi inte skulle få se några kosacker dansa. Då stod det 4-0 till Sverige, där bland annat Iksuduon ”Jossi” Eiremo och ”Vickan” Wikström – som i afton cyklade tandem tillsammans – hittade varandra mycket bra i inledningen och vid matchens slut noterades för två mål var.

Efter det föll Sverige in i det lettiska tempot och slog av på takten. 10-1 blev det i alla fall till slut. Dramatiskt? Får som den spänningsstinne tittare jag är hoppas att Finland bjuder på bättre motstånd i semifinalen på fredag.

ooo

Det blir en del VM-uppföljning nu och till er som gillar det vill jag hälsa: Det kommer mera!
Och till er som inte gillar det hälsar jag: Det kommer mera!

ooo

Men nu över till en kioskvältare från Dalenlägret. Inte riktigt kanske, men Linn Lundström har kritat på ett kontrakt för tre nya säsonger vilket får ses som mycket goda nyheter.

En härförare både på, och vid sidan av plan, och 23-åringen kommer kunna fungera som en utmärkt ciceron för lagets alla ynglingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *