Yrvädret Eiremo

IKSU_VM_liten.jpg

Wikström, Wibron, Eiremo, Eriksson och Wijk i läcker posé. Bänkade Rhöös ville inte vara med. FOTO: Erik Åström.

Sverige gjorde sin plikt och besegrade Finland med 10-2. Från min plats på redaktionen såg jag ett oväntat starkt Finland som såg ut att överraska det svenska landslaget. Svenskorna bjöd på många misstag och det känns som att Schweiz kan straffa de betydligt hårdare än vad Finland gjorde.

Men Sverige vann alltså och det åtminstone jag minns kanske allra mest var finländska målvakten Jonna Mäkeläs fantastiska utkast (obs ironi) till Emelie Lindström som betydde 2-1 och Sara Kristofferssons 10-2 mål där hon först snurrade upp backen och sedan lobbade över målvakten Mäkelä.

Malin Eriksson gjorde sitt andra VM-mål med ett lågt slagskott och Anna Wijk gjorde även hon mål. Victoria Wikström blev bänkad i sista till förmån för Elin Tjärnström och Josefina Eiremo stod för en kommentar avdelning roligare till kollega Ruuth.

Eiremo: – Nu gäller det att vi går för fullt imorgon.
Ruuth: – Men har ni inte gjort det hela tiden?
Eiremo: – Jo, men jag kom inte på något bättre ord.

ooo

Ruuth som blev extra glad av Kristofferssons drömmål. Han blev nämligen 950 kr och en Oddset-mössa rikare.

Nästa års VM i Helsingfors ska bli det största någonsin och benämns redan nu som ”Magical games”. Men fortfarande har man mycket att lära går att konstatera efter kvällens semifinal.

Först spelade man fel nationalsång. Vilken nationalsång som spelades är oklart men Finlands var det i alla fall inte. Efter halva sången spelad med burop från de finländska supportrarna insåg arrangörerna sitt misstag och byttte till rätt nationalsång.

Lineupen var tänkt att vara i Iksu-anda med släckta lampar men med fyra strålkastare på gjorde att ingen i publiken såg vem som presenterades. Och med drygt 1900 personer i en arena som rymmer drygt 5000 gjorde att den där slutspelsstämning aldrig infann sig. Kanske man skulle fortsatt spela en omgång till i Bombardier Arena?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *