Helgens monarker

Årets luciahelg bjöd ju inte direkt på det allra flitigaste matchandet i länet, till mångt och mycket beroende på ett VM i Västerås som nådde sin kulmen. Vi passar dock på att göra en allokering av några rojalistiska titlar.

 Helgens kung – Går tveklöst till Alexander Rudd! Hans RIG Umeå matchade dubbelt i helgen och den gängliga grabben med de fiffiga finurligheterna ville givetvis skriva sig in i protokollet. 13 poäng blev det allt som allt, och för tillfället är det Alexander Den Store som har lagt vantarna på platsen som seriens poängkung.

Helgens drottning – IBF Dalens Josefine Sjöstrand gjorde sju poäng när man defilerade till seger med 12-2 mot bottenlaget Täfteå. Det är inte alltid lätt att sticka fram i ett lag som hyser ett par-tre elitserieföredettingar, men Sjöstrand var onekligen sugen på att göra just detta. Impressive!

Helgens kronprins – Fabian Karlstén klev fram i ett Gamla Stan som firade framgång i herrtrean. Sju poäng blev det för ”Rasmus den lille”som länge fått leva med stämpeln av att gå i skymundan av just storebror. Den är han på god väg att tvätta bort!

000

Sist, en liten fundering bara som rör herrtrean.

Ifjol sprakade det till i målkolumnen när SPIF spelade och man gjorde flest mål av alla i serien. I år har det, som länge varit seriens mest svårbemästrade lag, gått ner sig i bottenträsket. Vad har hänt?

Har verkligen tappen av Thomas Lindgren, Jonas Nordling och Erik Spade gjort så mycket?

Tror hursomhelst att SPIF reder upp det hela och grejar nytt kontrakt. Ett herrtrean utan SPIF skulle nämligen vara som en tallskog utan avverkningar – kan visserligen till en början se bättre ut för den yttre betraktaren, men i längden behövs skogshuggarna för allas välmående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *