Attentat mot Yngves klubbor

yngve-nordin-ibk-dalen002.JPG

AVSÅGADE  Yngve Nordins klubbor gick av 1,5 timme före matchen mot Västerås i går. Anledningen var att någon eller några tagit sig in i omklädningsrummet och sågat av dem till hälften.

FOTO: ULF HÄGGLUND

IBK Dalens Yngve Nordin skulle testa att kruta på med sin norrbottniska bössan innan matchen. Arjeplogsonen svingdea klubban en första gång, och den gick sönder. Han provade en andra och en tredje med samma påföljder.

Dalens sportchef Urban Karlsson som själv närvarade när det hände:

– Jag skojade och sa att “nu är det någon som sågat sönder dem.”

Det visade sig att det faktiskt handlade om till hälften avsågade stickor för Dalenbacken, någon hade alltså brutit sig in i det låsta omklädningsrummet och svarat för attentatet. Men tränaren Håkan Wirtala hade sin version klar, och den involverade inte ordet sabotage.

– Det måste ju röra sig om ett rent spratt från någon, särskilt med tanke på att det bara var Yngves klubbor som någon fifflat med, säger han.

Sabotage eller spratt? Mja, lågt är det hursomhelst och man kan nog skatta sig lyckliga att det bara rörde sig om Nordins klubbförråd. Hade blivit svettigt om Karlsson fått panikåka in till Intersport för att norpa 40 stycken klubbor.

ooo

Matchen då? Jo, IBK Dalen vann ju som bekant med 6-5 efter en mycket rafflande avslutning på matchen där Västerås tryckte på rejält. Dalen som låg under efter andra perioden, gjorde några rockader inom laget och gick ned på två femmor – det gav resultat, och upptakten av slutakten var lysande från hemmalaget,

Måste få säga att Västerås andralina med Niklas Winroth, Alexander Carlström och inte minst sinnessjukt skicklige Christian Mattsson (blir inte förvånad om det blir AIK för hans del, nästa säsong vill säga), förtjänar att hyllas och är det som kan hålla västmanlänningarna flytande.

Svennis tyckte såhär om Dalenlirarna (men vill också belysa att Martin Rudeström har spelat upp sig betänkligt på sistone):

Môcke bra: Ketil Kronberg

Môcke môcke bra: Peder Bodén

Môcke môcke môcke bra: Johan Samuelsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *