Comebacks

Sävar överraskar Rig:et
Sävar överraskar Rig:et

Melodi: Räven raskar över isen.

Utanför Sävaråhallen sjöng en tomtenisse, två stjärngossar och en tärna tillsammans. Det var skratt, glädje och julfestligt. Tillsammans har vi kul sägs det. Sävar IBF och Rig Umeå IBF delade också på poängen, även om Rig Umeå snodde åt sig bonuspoängen i sudden i kvällens div1-möte.

Seriesjuan Sävar överraskade Rig Umeå med en tajt defensiv och påpasslighet i offensiven. Att två av Rigs mål var långskott från halvplan var ingen slump, Sävar gjorde allt rätt som tajtade till boxen och tryckte upp Rig-spelarna. Inför sista perioden stod det 2-2 och två viljemål senare så var det helt plötsligt Sävar som var i förarsätet.

Men Rig kravlade sig tillbaka in i matchen genom mål av Cornelia Fjellstedt och Josefin Wallberg. Trots ett numerärt överläge i slutet för Sävar så stod det 4-4 efter 60 minuter. 3.13 in på förlängningen avgjorde Cornelia Fjellstedt efter fint förarbete av Julia Persson.

Spelarmässigt förtjänar kvällens två burväktare, Sävars Maria Berhe och Rigs Pauline Karlsson, extra beröm. Så även Sävars fjortonåringen Henny Hägglund och Rigs Elin Hilli.

ooo

Innebandy i Tanzania? Det har IBK Dalens Olivia Lundkvist och Emma Bergenholm arrangerat. Läs mer del 1 här

ooo

Comebackerna duggar tätt på herrsidan. Anders Hellgård, Mathias ”Bult” Larsson, Christian Hellstörm, Gunnar Domeij och Niklas Jihde (i div 6). Bloggen sitter och väntar på pressmeddelandet som förkunnar att Gustaf Forsberg dammar av klubben

…det skulle såväl City som Dalen behöva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *