Zuperkontrakt

Dalens unge back Filip Stenmark har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 4,5 år. I ett Dalen där backbesättningen inte är den bredaste så har Stenmark, med all rätt dessutom, fått mycket speltid.

…men det här att skriva kontrakt på 4.5 år. I NHL kan jag förstå att man skriver extremt långa kontrakt, då för att kringgå lönetaket. På idrottsprogrammet med inriktning innebandy var instruktören Jonas Ahlehjelm väldigt noga på en punkt: Skriv aldrig – whatsoever- långa kontrakt.

Skräckscenario för en Filip Stenmark med stora ambitioner kring sitt innebandyspel: Vad händer med IBK Dalen om Ketil Kronberg flyttar hem till Norge, Robin Nilsberth och Johan Samuelsson prövar lyckan på annat håll och Peder Bodén lägger klubban på hyllan?

300 000 kr begärde Balrog för Mikael Karlsson. Övergångssummorna i innebandyvärlden lär inte sjunka med tiden.

2 kommentarer

  1. Kanske inte så klokt att skriva långt när man går på gymnasiet. Hoppas bara för Filips skull att han har en ordentlig månadslön och tydliga klausuler att han får bryta kontraktet om Dalen inte ordnar jobb, åker ur SSL eller att han kommer in på utbildning på annan ort efter gymnasietiden.

  2. Filips kontrakt är ett tecken på att killen trivs, samt att han ser sin framtid i Umeå. Han säger ju själv i tidningen att han trivs väldigt bra i laget, och att de finns goda möjligheter till vidareutbildning på Universitetet om de skulle vara så. Jag tippar att Filip kommer vara en storback inom ett eller två år. Killen är 17år, lite tid kommer de ändå ta. De är en win win situation i vilket fall, för båda parter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *