Innebandybloggens talanglista

Innebandy är en ung sport i en rasande utveckling. Faktiskt är det så…nej, vi ska inte börja i den änden. Istället. En karg höstdag bestämde sig VF-sportens innebandyblogg för att ranka länets 20, i vår mening, största talanger. Spelarna som listas är födda 1990 eller senare.

För att ”länsifiera” listan beslutade vi att exkludera de spelare som tillhör Rig Umeå IBF och inte kommer från länet. Därav ingen Julia Persson, Alexander Rudd, Pauline Karlsson eller Robin Johansson. Detta förstås på gott och ont.

Vi vill understryka att epitetet talang kan uppfattas på olika sätt. Den danska forskaren Stig Eiberg Hansen har skrivit spaltmeter i ämnet men det orkar vi inte gå in på här. Innebandybloggen tittar i spåkulan och försöker se vilka som potentiellt kan nå riktigt långt. För protokollet: Vi ser vilja som en egenskap i samma paritet som zorrofinter. Förtydligande: Vilja är en underskattad egenskap.

På juldagen kommer spelare nummer 20 och 19. Vilka det är? Det får ni se imorgon…

PS. En riktigt God Jul önskar Innebandybloggen.

2 kommentarer

  1. Varför rankar ni inte de bästa spelare spelarna som inte spelar i förbundsserierna, dvs herrtreans 10 bästa spelare, herrfyrran(norr & söder), damtvåan osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *