Helgen i ett svep

Vi ringde in det nya året med pompa och ståt. Firande är inte slut ännu. Som ytterligare ett led i manifestation om ett härligare, varmare och friskare 2010 väntar årets första riktiga innebandyhelg. Alla länets elitlag spelar. Bloggen har gjort en lägeskoll med samtliga.

Elitserien damer.

Iksu: Alla förutom långtidsskadade Bäckman är tillgängliga. Iksu möter liksom Skellefteå Rönnby och Karlstad. Ett Rönnby som liksom Iksu är täta bakåt.
– Vi har tränat på bra under uppehållet. Från och med i måndags har det varit fullt manskap på plats. Med rätt inställning bör vi vinna över Karlstad. Matchen mot Rönnby blir intressant, det brukar bli roliga matcher mot dem med två täta försvar och bra målvakter i bägge lagen, säger Peter Grubbström.

IBK Dalen: Ett helt gäng borta. Anna Unneby, Oliva Lundkvist, Jennifer Stenlund, Frida Stegeby, Malin Bäckström, Sofia Lundmark och Julia Nordin finns inte med på bussen till Mora och Falun
– Det ska bli väldigt kul att åka  i väg. Vinsten mot Mora (6-3) är det bästa vi gjort som lag, den matchen är vi enormt nöjda med. Vi har väldigt många borta så för första gången har vi inte ens tre hela femmor med. Vi har stor respekt för dem här lagen. Försvarsspelet måste vi verkligen försöka sätta och samtidigt hitta en jämn nivå på spelet, säger Urban Karlsson.

Skellefteå: Såväl Josefin Andersson som Angelica Johansson står över lördagens match mot Rönnby. Andersson är på bättringsvägen vad gäller sjukdom medan Johansson vilar sitt onda knä. Frida Lindberg gör som bekant comeback och Matilda Holmbom förstärker försvaret mot Karlstad IBF på söndag.

Superligan

City: Olof Schäfer kommer inte loss från jobbet, ”Pettzon” är fortfarande skadad, Mikael Eriksson sjuk och frågetecken finns för Thomas Holmgren och Mikael Zingmark. Umeå City tar emot Warberg hemma på söndag.
– Vi tar dem stora oxarna efter varandra. Först Storvreta och nu Warberg. Det här blir en jättetuff match även om de har en förlust i arslet och har förlorat mer än väntat. Vi måste hitta tillbaka till grunderna, till de spel som bland annat AIK spelade mot Dalen igår. Vi gjorde det under perioder mot både Balrog och Storvreta, det gäller att vi lyckas i 60 minuter, säger Patrik Eklund.

Dalen: Än så länge ingen som insjuknat efter AIK-matchen. Dalen möter Falun på söndag och alla spelare är tillgängliga.
– Falun spelar på gränsen och mycket på känslor. Kan vi hålla fokus och fokusera på spelet och samtidigt komma upp i nivån som vi kan så ska dem vara mycket bra för att vinna, säger Håkan Wirtala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *