Fredagsfajten

Vi skriver fredag och Iksu tar emot Skellefteå Innebandy kl 19.00. Just fredagsmatcher är något jag saknar i innebandyn. Med rätt marknadsföring och lite hajp kring vissa större matcher är fredag en mycket bra dag att spela matcher på. Ett bra sätt att avsluta veckan som varit eller en bra början på helgen som kommer.

Framförallt kan man locka ungdomar med fredagsmatcher. I damernas elitserie är det klart att det är en möjligt endast när våra tre länslags möts, annars är det nämligen helg- dubbelmatcher som gäller.

Men Dalen och Umeå City? Rig, Ersboda, Umeå City, Iksu Ungdom, Holmsund? Sandåkern, Ersboda? Thorengruppen, Rig, Umeå City, Skellefteå, Spöland, Umeå IK?

Minns bara Sandåkern-Thorengruppen förra året. Lite hajp kring matchen, Gammliahallen och 1051 på matchen. Folkfest en fredag.

ooo

Iksu-Skellefteå var det ju! Evelina Sjöberg och Sara Wilhelmsson ska hjälpa Iksu Ungdom och spelar inte. Comebackande Skellefteå-tjejen Hanna Lundström ska matchas från start ikväll. Hon ska tydligen vara med och träna med Iksu för att hela tiden kunna vara redo för spel om det skulle behövas.

Publiken går miste om Emelie Marklund som lider av höftproblem och Matilda Engström som är sjuk.

Resultat? Skellefteå är ett lag Iksu ska slå. Det gör man också men gästerna stretar emot bra i halva matchen innan orken tar ut sin rätt.

ooo

Ketil Kronberg har förresten sagt att det är Dalen eller Norge som gäller. Alltså kan FCH glömma honom. Vem sa något om att klubbkänsla försvunnit? Just ja, det kanske var fotboll.

ooo

Såg sista perioden av Umeå IK-Umeå City IBF igår. Bra match som var spännande hela vägen. City vann till slut med 4-3 då man var klart vassare i numerärt överläge.

1 kommentarer

  1. UIK är det mest sevärda laget i innebandyumeå,de är rock and roll. Men man måste börja vinna nu och inte bara udda målsförluster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *