En massa nytt

Det var en stark grupp på hela två människor som dök upp när IBK Dalen kallade till presskonferens idag. Undertecknad samt VK:s Ulf Henriksson och Dalens Urban Karlsson och Linn Lundström utgjorde aktörerna på presskonferensen som handlade om att Mattias Wallgren återvänder till IBK Dalen nästa säsong.

I dagsläget har IBK Dalen endast 16 utespelare vilket är på tok för lite. Därför pågår intensivt arbete för nästa säsongs lagbygge. Idag blev det som sagt klart att landslagsbacken Mattias Wallgren återvänder efter två säsonger i schweiziska Wiler-Ersigen.
– Det känns jäkligt inspirerande. Förhoppningsvis kan jag tillföra till dagens trupp. Jag har haft två fantastiska år i Schweiz. Ångrar absolut inte att jag for. Har lärt mycket otroligt mycket som människa, sa han när jag ringde upp.

Wallgren är en riktigt bra värvning som dessutom sänder rätt signaler som eventuellt är tveksam till en fortsättning i klubben. Med Mattias Wallgren får man defensiva pjäs som backsidan i dagsläget saknar.

ooo

Wallgren är tillsammans med Johan Samuelsson OCH Peder Bodén med i den svenska landslagstruppen som ska möta Finland i Vanda den 6 februari. Så här sa Bodén om återkonsten till landslaget efter fem år.
– Det känns fantastiskt roligt att få vara med. Det var ju ett tag sedan sist. Det är bara att göra sitt bästa sedan får man se hur långt det räcker.

”Walle” som för övrigt ville se Robin Nilsberth i landslaget också. Troligtvis är han liksom förra samlingen reserv.

ooo

På tal om reserv. Rig Umeås Emil Johansson är reserv till U19-landslaget där ju som bekant Filip Stenmark, Alexander Rudd och Tim Wiklund ingår.

ooo

Har jag förresten skrivit att Umeå Citys damer värvat Sandra Widmark från IBK Boden och att tidigare Dalen och City-spelaren Pontus Quick lirar med Thorengruppen? Den sistnämnde gick dit redan i december 2009 men ska tydligen på resa och kommer inte vara med hela våren.

…kände att jag ville få ut det där om Widmark och Quick. Trots att det är i senaste laget.

ooo

IBK Dalens damer möter i morgon Örnsköldsvik IBK. Julia Nordin, Olivia Lundkvist och Anna Unneby saknas fortfarande på grund av olika skador. Förre Dalen-spelaren Anna Renström lirar i Övik och i IBK Dalen bör det finnas gruvlig revanschlusta efter förra helgens debacle (förlust mot Huddinge och Täby).

ooo

Grupperna i distriktslags-SM för F17 och P17 är lottade. Västerbottens tjejer hamnade i grupp C med Uppland, Örebro och Dalarna. Killarna lottades i grupp C dem med. Värmland, Västmanland, Västernorrland och Östergötland utgör killarnas gruppmotstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *