Landslagsstjärna aktuell för Dalen

Som ni kanske redan läst på folkbladet.nu så är den schweiziska landslagsstjärnan Roger Gerber intresserad av spel i IBK Dalen. Centern var tydligen aktuell för Dalen redan i fjol men backade då ur.

Nu är det hemvändande Mattias Wallgren som berättar om Gerbers intresse.

– Han är sugen att testa på spel utomlands och läser en intensivkurs i engelska just nu. Han har varit i Umeå två gånger och sagt att han gillar staden. När han är som bäst är han topp tre bland centrar i världen, då är han världsfenomenal.

Onödigt vetande? Gerber spelar med Volcano Top Light 23.

ooo

Dalens damer gjorde säsongens sämsta match när man förlorade mot Örnsköldsvik med 1-8. Enligt rapporterna handlade det om en total kollaps. 0-5 i baken efter första gjorde att matchen i princip var avgjord redan då. Cap Linn Lundström och Sandra Larsson bäst i Dalen.

ooo

Iksu Ungdom krossade Ersboda ikväll. 11-1 blev det till slut i en match där ett Iksu, förstärkt med Cassandra Edberg, Marie Häggström och Sara Wilhelmsson, gick från 5-0 i första till 7-0 och slutligen 11-1. Många bra i hemmalaget. I Ersboda tröstmålade Linn Johansson. Vid ställningen 7-1 tog Iksu Ungdom time out.

ooo

Massor av matcher i helgen förstås. Iksu spelar borta, liksom Skellefteå och Dalens herrar. Umeå City därmed spelar livsviktig match hemma mot Järfälla på söndag. Inte Tyresö alltså. Gunnar Domeij gör sin första match i City-stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *