Thorengruppen i känslig övergång

Efter nästan månads glassande utrikes är jag nu back in business på svensk mark och redo för att ta mig an efterdyningarna av den intressanta innebandymånad som januari tycks ha varit.

ooo

Vad jag inte missat är att det skett ett par minst sagt känsliga övergångar – och kovändningar – under min tid hemifrån. Sist i raden är Team Thorengruppen som i jakt på seriesegern i herrtvåan signerat två nya spelare säsongen ut.

Gamle Dalenräven Andreas Westerlund blev först ut i raden och tippas gå rakt in i en kedja med succéduon Elias Conradzon och Andreas Carlbom. Den sistnämnde lär ha haft ett finger med i spelet om att vinna Westerlunds namnteckning då de två är goda vänner.

Den andra spelaren i fråga är 24-årige forwarden Petter Sandström som hastigt och plötsligt byter division och ansluter från bittra rivalerna Sandåkern. En mycket oväntad värvning i mina ögon sett, och en besviken SSK-tränare Jonathan Brolin vill inte gå in på några detaljer när bloggen ringer upp.

– Det är klart att jag är besviken, men det är så här det går till ibland, det har hänt större saker i idrottshistorien. Vi önskar Petter lycka till och hyser inga som helst agg mot honom.

Det har ingenting att göra med en eventuell spricka mellan dig och honom?
– Petter är en kanonkille och det har jag alltid tyckt. Det som hänt rör bara mig och honom och jag tycker att det hela kanske blivit lite väl förstorat.

Spekulera kan man alltid, och klart framgår ju att det är en eller flera speciella faktorer som vägts in i Sandströms hastiga klubbyte. En sak som är klar är att det alltid svider att tappa en kompetent spelare. Blir spännande att se om det blir några hatmöten i nästa säsongs allsvenska. Båda lagen jagar som bekant biljetter dit..

ooo

Mer Thorengruppen som ser ut att ha värvat i rätt skede. Man får nämligen klara sig utan Mikael Nordvall resten av säsongen grundat den gamla knäskadan han dragits med. Tråkiga besked för de vit-svarta och inte minst Nordvall själv som varit en av lagets absolut bästa i det sista.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *