Veckans funderingar

Ny vecka och ny månad. Detta är en blogg och då cyberrymdens kapacitet är oändlig så kan vi rabbla saker utan att bry sig om varken miljön eller andra konsekvenser. Och där är vi nu.

Såg drygt halva seriefinalen mellan Vildmännen och Gimonäs. Serieledarna vann med 9-8 i en match som svängde mer än en Formel1-bil. Guif, som saknade poängkungen Schefström, ledde med 4-2 då efter första perioden.

En monsterperiod av Vildmännen senare, med sex raka mål gjorde att ställningen var 8-4 efter 12.08 av andra. Till slut 9-8 efter två sena Gimonäs-mål i slutet.

Av vad jag såg så var det en jämn match med chanser åt bägge hållen men där hemmalaget Vildmännen var strået vassare i avslutsögonblicken. Tre passningspoäng av cap Robert Hortlund som styrde och ställde med ett vårdat passningsspel. Simon Skedebrant, backen Vidar Tirén och trix-pojken Jim Johansson inblandad i mycket för Guif.

Matchen dömdes av förbundshöjdarna David Lundberg och Jonas Ahlehjelm. Konstigt nog stannade de inte kvar och dömde toppmötet i fyran mellan Sandåkern/2 och IBK Umeå Norr som spelades efteråt.

ooo

Att Sandåkern-Thorengruppen är ett riktigt rivalmöte, det slår jag fast än en gång. Ta en titt i bägge lagens gästböcker om ni tvekar. Full huggning där. Alltså tänk om lagen möts i kvalet till allsvenskan. Två avgörande matcher. Det kan bli matcher med riktigt mycket känslor.

Ett ytterligare bevis för lagens rivalitet är Petter Sandströms känsliga övergång. Gör inte saken sämre direkt.

”Why, why, tell em that is human nature” sjöng Michael Jackson ganska pricksäkert.

För att citera Iksu-tränaren ”Jocke” Sjöström:
– Lite känslor är bara bra för innebandyn.

Thorengruppen som har knytit till sig Andreas Westerlund. Rykten säger att det snärtiga handledsskottet är intakt. Den gamla isbrytar-kaptenen, Dalens slogan för något år sedan, kan bli en väldigt nyttig förstärkning för Rajas lag. Tränarduon Janne Lundquist/Peter Hugosson-Wallgren har en hel del att fundera över. Hur ska man t ex formera PP-spelet?

ooo

Det är roligt hur saker tajmar ibland. Lämnade Gammliahallen i söndags under matchen mellan Iksu Ungdom-KAIS Mora med orden ”det här kommer bli riktigt spännande”. Nog blev det så alltid. Och själv missade jag det. Surt.

I Iksu Ungdom imponerade Nicolina Burman mest. Hennes kommentarer efteråt likaså.

– Asbra, sa hon.

ooo

Iksu-tränaren Peter Grubbström hävdade inför Iksu-Dalen att Victoria Wikström är en av världens bästa spelare och la till:
– Om inte den bästa.

Vickan tillhör toppen helt klart – trots att hon är 20 år (ska fylla 21). Men vilka fler utgör toppen egentligen? Balrogs Lindström, Rönnbys Widar, Pixbos Krantz och även Faluns häxa (i brist på bättre ord. Syftar på den kvinnliga motsvarigheten till trollkarl) Sara Kristoffersson.

…Rönnby-målvakten Hanna Pettersson, Öviks Anna Renström och kanske framförallt Iksus Josefina Eiremo är nog däruppe också. Liksom…nej, nu blev det för många. Får sålla en annan gång.

…vid närmare eftertanke kändes inte epitetet ”häxa” vidare positivt. Konstnär eller något sådant får det vara i fortsättningen.

ooo

Tänkte på det här med ett elitlag i stan på herrsidan. Om man får drömma, vilket jag i egenskap av bloggare kan göra och dessutom skriva om, så tänk er en förstafemma som ser ut så här:

Mattias Wallgren – Robin Nilsberth

Peder Bodén – Johan Samuelsson – Jacob Lundmark.

Kan man inte locka tillbaka Lundmark från Falun skulle yngre bror Bodén vara ett bra alternativ. Men det där är åtminstone min förstafemma. Asbra elller vad? Resterande formering? Det kanske kommer upp på bloggen någon gång i framtiden. Konradsson har säkert sin åsikt också.

Annat förslag? Kommentera eller maila!

ooo

Även om det kommer kommentarer att bloggen inte skrivit om ditt och datt, så uppskattas kommentarer ändå. Alla former av feedback älskas. Såväl positiv som negativ.

…fast kanske onödigt med brevbomber. Där drar vi gränsen.

Tar ni bilder på målskyttar eller andra former av innebandy-bilder. Tveka inte skicka så publiceras det på bloggen. Maila [email protected] eller [email protected]

ooo

Rena blogg-hysterin på folkbladet.nu numera. Löven- och AIK-bloggen om ishockey, Underbara-Clara bloggar om recept, taklister och nya frisyrer. AbsolutStina tar en massa bilder. Det verkar locka läsare så därför ville innebandybloggen hänga med i tempot med denna bild.

cykel_1.JPG

Modell: Cykel av okänt fabrikat. Foto: Joakim Bålfors.

En översnöad cykel för att illustrera vädret. Vackert? Fängslande? Gripande? You name it.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *