Gottmix

Två färska övergångar står överst på menyn och först ut är Jim Johansson som svarat för 35 poäng på 16 matcher för Gimonäs UIF i årets herrtrea. Ny klubbadress för 17-åringen blir TBS Umeå som minsann fått sig en fin fångst i kampen om serieseger.

Affären öppnar dock onekligen för vidare spekulationer. Visst kan man tycka det känns lite märkligt att Johansson väljer att kliva ned en division precis lagom till en viktig slutspurt för ett GUIF i hopp om uppflyttning.

Vad som inte går att blunda för är att TBS Umeå ligger i ett tätt samarbete med Team Thorengruppen i herrtvåan. Någon i firman Janne Lundqvist/Peter Hugosson-Wallgren kan gott och väl tänkas ha ett finger med i spelet om ynglingens signatur – det är inte alltid lätt för en ung spelare att stå emot locktoner från en av stans förnämare klubbar. Inte omöjligt att grabben är tänkt att slussas över dit när det lider mot höst.

Och när vi ändå är inne på ämnet. Bloggen gillar lika-som-bär-tema och här kommer en alldeles lysande.

Jack Rodwell
FOTO: EVERTON FC                  FOTO: lagsidan.se/guifj18

Jack Rodwell (fotbollsspelare i engelska Everton) eller Jim Johansson? Vem som är vem kanske bildkvalitén i sig förtäljer, men ni fattar principen.

ooo

Näste man till rakning? GUIF tappar ännu en opolerad variant men denna gång en division upp i seriesystemet. Den evige talangen, 20-årige Johan Persson, förstärker Umeå IK. Det hela rör sig om ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut.

UIK kan gott och väl få användning av en spelare med mycket inneboende potential men som aldrig riktigt fått ut det. Umeå City IBF och Sandåkern anmälde sitt intresse för den skottvillige backen inför fjolårssäsongen men fick båda varsitt nej tack efter en viss betänketid.

000

Sandåkerns 8-4-viktoria över Odelberg i helgen fick ett lite väl makabert slut. Eller vad sägs om Odelberg-kaptenen Patrik Norling som skickade sin klubba rakt upp i Christer Jernbergs ”klockspel”. Behöver knappast ens kommentera hur vidrigt osportsligt det är, för att inte tala om onödigt – belöningen blev ett matchstraff 3 och troligtvis ett flertal matcher i karantän.

ooo

Slutligen lite Rig på tapeten. HÄR marknadsförs de som examinerar utbildningen i Umeå till våren i en kort presentation om de själva. Frågan är kappast om, utan vilka som kommer få en intresseanmälan från stadens elitklubbar. Tim Wiklunds meritlista lär locka..

4 kommentarer

  1. kul att han byter upp sig,TBS skulle utan tvekan vara i toppen i trean och vara ett potentiellt div 2 lag redan i år.bara att kolla på deras resultat mot dom ”bättre” lagen i högre divisionerna!

  2. Vad är det som är konstigt för jim och kliva ner en division? TBS är ett bättre lag än GUIF och går troligtvis upp i 2 an iår…

  3. Kan säga direkt att det inte har något med Thoren’s a-lag att göra. Forska lite i hur dåligt GUIF har det, deras nya tränare har ändrat om i allt, juniorerna inte välkomna etc. Där har vi problemet!

  4. Att Vetare säger att TBS utan tvekan skulle tillhöra toppen av trean redan i år tyder viss övertro. Året Vildmännen gick upp förlorade de endast en match och vann de 19 andra i fyran. Trots vissa förstärkningar inför nästa säsong tillhörde de ”bara” övre skiktet men inte toppen av trean.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *