Signerat Bålfors

Känns nästan som det var igår som jag såg Iksu och Dalen göra upp i finalen av Nolia Cup. Nu är det late februari och innebandyserierna går mot sin slutfas. Uppflyttning, eliminering och transportsträckor heter varmrätterna. Silly Season efterrätten.
Den gångna helgen bjöd på tre halva innebandymatcher. Först Ersboda-Handen, sedan IBK Dalen-Rönnby och till sist Sandåkern-Alba. Tre matcher, tre förluster (en i suden) och jag såg ungefär hälften av varje.

Ersbodas innebandyherrar hade förtvivlat svårt att få bollen mot kassen. Men spelade runt mellan backarna tills en forward kom och mötte, tillbaka spel och sedan nya passningar mellan backarna. Man ska inte göra en vana av att bara skicka bollen mot målet men för att bryta mönster, skapa något ur ingenting så krävs det också oftast något annat ur trollerilådan.
Tränare Hugosson-Wallgren var inte heller särskilt nöjd när bloggen stötte på honom på Sandåkerns match. Nu tog man säsongens första seger mot Alba på söndag och då ska spelet enligt rapporterna varit mycket bättre. Härligt!

IBK Dalens damer har fortsatt svårt att föra spelet. Målvakten Malin Marklunds utkast till Sandra Larsson ett anfallsvapen i kontringsspelet.

Sandåkern-Alba var en match helt utan glöd. De två perioder jag såg var rena gäspningen. Verkar ha blivit urladdning på slutet med X antal utvisningsminuter.

ooo

Friskt vågat av Skellefteås tränare Arash Moini i mötet med Täby. I förlängningen tog man ut målvakten Rydebjörk för att chansa till sig bonuspoängen. Det slutade med att Täby fick öppet mål men Angelica Johansson slängde sig och räddade bollen. Straff och mål. Men som sagt, friskt vågat!

ooo

Vad har vi egentligen att se fram emot när säsongens går mot sitt slut? Rangordnar efter tycke.
1. Eventuellt kval Sandåkern–Thorengruppen. Kan bli två rysare till kvalmatcher.
2. Iksu-damernas slutspelsslakt. Med de spel man visar upp ska en plats i Globen inte vara något problem. Peppar, peppar…
3. IBK Dalens herrar i slutspel. Förra säsongen tog det stopp mot Storvreta i tre raka. Man har aldrig lyckats i slutspel. Blir Håkan Wirtala tungan på vågen?
4. Kvalen för IBF Dalen och Vindelns IF i damtvåan. Kan bli en härlig dametta om Sävar håller sig kvar.
5. Distriktslags-SM. Både tjejerna och killarna har spännande lag. Framförallt känns det som killarna bör kunna överraska. Nyckelspelare blir förstås Filip Stenmark, Emil Johansson och Jakob Mattson.
6. Iksu Ungdom på innebandyfesten. Kul att se Iksu Ungdom som hela tiden producerar nya talanger. Nicolina Burman ett nytt namn, liksom den redan omskrivna Amanda Öhman. Tänk om Anna Wijk och Emelie Wibron fick vara med…
7. Rig Umeå IBF. Både tjejerna och killarna är inblandade i respektive series topp. Även om det som vanligt är höljt i dunkel huruvida lagen kommer ställa upp i eventuellt kval eller om de får det överhuvudtaget. Högsta ligan får de inte spela i. ”Vi spelar för att vinna allt vi ställer upp” säger de ansvariga.

ooo

En kommentar i senaste blogginlägget talade om rykten kring övergångar. Är nästa säsong i åtanke? Mig veterligen är fönstret stängt för den här säsongen. Rätta mig om jag har fel.

ooo

Ett helt gäng 91:or tar studenten från Riksinnebandygymnasiet. Tim Wiklund har gjort klart att City eller Dalen inte är något alternativ. Max Wahlgren ryktas vara aktuell för Umeå City. Robin Johansson? Albin Engholm? Fredrik Lundström? Erika Rosenqvist? Pauline Karlsson? Bloggen vet att Iksu bland annat spanat in Julia Persson som börjar sitt sista år nästa säsong.

ooo

På tal om Rig. Både folkbladet och innebandy.se (och kanske vk också) skrev om Rig-uttagningen och att det var som landslagsläger. De tre första är nu klara för nästa år. På killsidan Filip Persson (IBF Dalen) och Marcus Berglund (Röbäck). Första tjejen heter Amanda Hill och kommer från Småland och blev uttagen i All Star-team på distriktslags-SM.
Bra att Rig:et blir lite mer länsinfluerat. Det gillar innebandybloggen.

ooo

Som någon skrev: Henrik Lundqvist sitter i SVT:s studio på OS. Avslappnad och sig själv. Fotbollslandslaget under Lagerbäck? GIF Sundsvalls Kali Ongala? Not so much…

10 kommentarer

 1. Var har du fått ifrån att Vindeln får kvala till div1?
  Det är bara ett lag från div 2 som får kvala (dvs Dalen). Däremot är det 3 !!!!! lag från jämtland/härjedalen. Vilket är enormt märkligt. Kan inte förstå varför inte fler västerbottenslag får kvala.

 2. Ja det är enormt märkligt men kolla på innebandy.se. Att Jämtland/Härjedalen får 3 platser får väl anses som politik snarare än grundat på kvalitet.

 3. ”En kommentar i senaste blogginlägget talade om rykten kring övergångar. Är nästa säsong i åtanke? Mig veterligen är fönstret stängt för den här säsongen. Rätta mig om jag har fel.”
  Självklart är det nästa säsong jag menar,de flesta lagen har ju redan nu börjat höra av sig till andra lag ang deras spelare inför nästa säsong.
  Nästa säsongs trupper arbetas ju parallellt med denna men det trodde jag att du förstod.

 4. Visst är det kul att IKSU Ungdom ska på innebandyfesten, du har dock missat att även Umeå Citys F-93 ska dit, ett lag som tidigare representerade Röbäcks IF och som har ett SM-silver och ett SM-brons i bagaget, måste erkänna att det känns hetare än IKSU Ungdom i innebandyfesten.

 5. Till Peter..

  Visst är det också kul att Umeå Citys 93:or har tagit sig till innebandyfesten 🙂

  Men du får gärna utveckla varför det skulle vara mer hetare än IKSU Ungdom?

  Ungdom har ju för övrigt kvalificerat sig till innebandyfesten för tredje året i rad, silver ifjol och brons året innan det, då i klassen F16..

 6. Tycker både Iksu U och Citys 93:or är lika intressant i SM. Frågan är varför Bålfors tycker att Iksu U är hetare?

 7. känns typiskt att iksu ungdom ska nämnas men inte city. Tror både city och iksu kommer göra bra jobb där nere i landskrona men varför favorisera något lag? båda lagen har lika stora förutsättningar där nere!
  känns tråkigt dock att city inte nämts, dom ska ju också dit och tog sig ju vidare för ett bra tag sedan.Sen att iksu ungdom har många talanger är ju sant men det finns många fina talanger i det unga laget city också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *