Slutspurten

Den 21 mars förra året var bloggen på plats när Sävar besegrade Öjebyn och kvalade in till damettan. I morgon lördag avgörs det om Sävar spelar antingen division 1 eller divsion 2 kommande säsong. Sävar med 21 poäng möter redan nedflyttningsklara Jemtland.

– Hyfsat viktig match om man säger så. Men tjejerna i laget vet vad som gäller. Vi har haft sådana här matcher förut, kvalmatchen bland annat, så spelet blir inte lidande för stundens allvar. Tjejerna är bra på att tackla allvaret, säger tränaren Jonas Söderström.

Om motståndet Jemtland:
– Ser man på förutsättningarna blir det enklare nu än i bortamötet (7-4 till Sävar). Ingen parkett som det är i Östersund och det faktum att de redan åkt ned. Men samtidigt kommer det nog jätterevanschsugna och de kommer nog vilja ha en bra avslutning på säsongen. Så det blir nog tufft ändå.

Eftersom det är två poäng upp till säker mark har Sävar det inte i egna händer. Det krävs också att Iksu Ungdom slår sjuan IBK Boden.
– Boden är ju det lag som tagit mest poäng av alla lag efter jul/nyår, så dem är helt klart heta. Det är bara att hoppas på det bästa.

Är det ett misslyckande om ni åker ned?
– Nej, det tycker jag inte. Som nykomlingar förväntar sig alla att man ska åka ned. Om vi nu åker ut så kommer det kännas surt. För ser man till spelet har vi inte gjort någon riktigt dålig match. Vi har inte haft någon riktig spetsspelare som avgjort matcher som står och väger. Vi har inte vunnit de där 50/50-matcherna. Sedan att Boden slår både City och Ersboda, vi har inte haft resultaten med oss.

Maria Kemi, Emma Forsmark och Emma Ragnarsson saknas sedan tidigare i Sävar.

Hyfsat ironiskt att det är Iksu Ungdom som har Sävars öde i sina händer. Det var ju som bekant Iksu Ungdom som blev av med tre poäng efter en Sävar-protest.

…anmärkningsvärt att en serie med sex länslag (tio totalt) är det bara ett lag som är inblandad i någon form av dramatik på slutet. Rig kan inte nå Sten Sture och såväl Iksu Ungdom, Umeå City och Ersboda befinner sig i ingenmansland. Holmsund är som bekant klar jumbo.

ooo

En läsare gjorde bloggen uppmärksam på att det bara blir IBF Dalen som får kvala till ettan. Bloggen gjorde slag i saken och ringde upp förbundet för en koll.  Har en bestämd känsla av att det var Alfons pappa som sa: ”Allting har sin naturliga förklaring.”.

I detta fall är den naturliga förklaringen att Västernorrland, Jämtland/Härjedalen och Hälsingland är tre distrikt som spelar i samma serier. Varje distrikt får en plats till kvalet och tidigare år, bland annat i fjol, har Västerbotten fått en extra kvalplats av de ovan nämnda. I år blir det inte så alltså. Synd för Vindeln

ooo

Och om ni har missat det så har Robin Nilsberth ritat på för två nya år med Dalen. Läs mer här.

ooo

Thorengruppen har även dem sett om sitt hus. Elias Conradzon, Emil Johansson, Fredrik Ottosson och Victor Öberg har skrivit på för nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *