Skellefteås sorgliga sorti

Skellefteå IB – IBK Dalen 2-5.

Det roliga är slut för Skellefteå IB. Eller roligt och roligt, 21 förluster av 24 möjliga så långt kan knappast betecknas som kul läsning.

Jättetrist är det onekligen, Skellefteå behöver ett innebandylag i högsta serien. Men det är bara att instämma med tränare Arash Moini:

– Vi är inte bra nog, tabellen ljuger aldrig, sa han.

Elitserieäventyret blev hursomhaver en ettårig sejour. På återseende eller inte, det får tiden och spelarflykten utvisa.

Tror nämligen knappast att division I-spel motsvarar ambitionerna hos en lirare som Frida Norström – som av förståeliga skäl var bedrövad efter gårdagskvällen – oavsett hur hårt hjärtat bankar för klubbmärket. Hon lär vara hett villebråd på spelarmarknaden när säsongen går mot sitt slut och bloggen kan bara spekulera i ny klubbadress för en potentiellt framtida landslagsspelare. Lina Örnberg och Emelie Marklund kan gott och väl vara ytterligare två som drar till sig uppmärksamhet.

Ironiskt nog kan just IBK Dalen och Urban Karlsson mycket väl tänkas göra ett drag mot någon av dessa efter säsongsslut, men det är som sagt bara vilda gissningar. Faktan och resterande övergångstips lämnar vi åt framtiden, säsongen är ju inte ens färdigspelad.

Mer om matchen? Dalens Sandra Larsson verkar ha hittat tillbaka till höstens målform och gjorde tre under fredagskvällen. Några omgångar för sent för slutspel dock.

ooo

Iksu vann mot Örnsköldsvik utan att övertyga som Bålfors skrev. 62-20 i skott omvandlades till slutresultatet 6-2. Någon som sa att innebandy inte var logisk? Däremot kan man knappast se det som mördande effektivt, men det är en annan femma.

Seriesegern säkrad, och det är bara att titta på tabellen för att skåda överlägsenheten. När nu Iksu dessutom gjort bort en bajsmatch inför slutspelet så ser våren om möjligt än ljusare ut.

Det enda som kan stoppa firma Sjöström&Grubbström från en hejdundrande finalfest i le Globe, är de kopiöst höga förväntningarna.

ooo

Herrtvåan rullar vidare mot ett rafflande slut och i helgen skriver vi näst sista omgången. Det handlar förstås mest om Rig Umeå och Thorengruppens kamp om seriens förstaplats. Mitt tips är att det hela avgörs i slutomgången då de båda lagen möts.

Med tanke på favoritskapet och förväntningarna inför så skulle det nog kännas lite långnäsa för Thorengruppen om man föll på målsnöret. Mitt tips? Man håller hela vägen ut.

ooo

Och vad som nämnts i tidigare inlägg så avgörs Sävars öde i damettan i afton när man möter Jemtland. Avgörandet ligger dock inte i egna händer och det kan nog bli en riktig rysare för tränarparet Olle Eliasson och Jonas Söderström som lär stå med en internetförsedd laptop i ena handen och taktikblocket i den andra.

Fler nagelbitare lär vänta framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *