Förlust i genrepet

Dalen tog emot Helsingborg ikväll i den TV-sända matchen.
Dalen kom till spel med gott om självförtroende och spelglädje i bagaget.
Dalen bjöd på årets två i särklass sämsta perioder.
Och, Dalen förlorade snopet med 5-6.

I ett slutspel måste Dalen vinna sina hemmamatcher för att ha en chans att ta sig vidare. Det känns nog svidande surt att tappa hemmagenrepet, men som man öppnade matchen får man skylla sig själva.

Med två kritiska innebandybloggare på plats och ett dussin kameror i hallen hade man åtminstone kunnat förvänta sig ett lite mindre stereotypt och oinspirerat spel än som nu var fallet. Dalen saknade allt vad dynamik hette i två perioder och det funkar inte mot ett taktiskt oklanderligt Helsingborg.

Helsingborg var det ja. Skåningarna har onekligen överraskat denna säsong och visade ikväll varför. Man spelar fysisk schack med Goliat-pjäser breda som en E4. Kombinationen spettekaka och några dueller med det lokala gymmets speglar har gjort susen och man hanterar ett av seriens tråkigaste spel på bästa tänkbara sätt.

Det var lite flashbacks gentemot min barndoms favoritfilm Space Jam. De som sett den kan minnas kontrasten mellan ett svällande gäng utomjordingar och ett enda stort virrvarr av tecknade figurer med Snurre Sprätt i spetsen.

Helsingborg spelade kontrollerat, gjorde i defensiven mos av ett blodigt stångande hemmalag och hade ledningen, 1-5, en bra bit in i den andra perioden. Sedan sansade sig Dalenspelarna lite, fick snurr på stickorna och svarade faktiskt för en schyst upphämtning till 5-5 innan skånepågarna klämde till med ett matchavgörande mål.

ooo

Slutspel vankas nu, och de enda två hemmaspelare som bloggen tyckte stack ut något i positiv bemärkelse var Kim Lundström och supersnipern Christian Hjort.

Matchen i matchen, båda lagens nummer 2 – Johan Samuelsson mot Linus Nordgren? Den vann den sistnämnde med hästlängder. Nordgren var ungefär lika bra som Samuelsson (Mr. Consistent Performer i vanliga fall) var dålig.

Det blev än en gång en remarkabel skillnad när man återförenade höstens succékedja och satte in Ketil Kronberg med Samuelsson och Bodén. Ett givet slutspelsdrag?!

ooo

Bloggen ber att få återkomma med ytterligare tankar kring slutspelshowen, men kan i alla fall konstatera följande: Genrepet kunde ha varit betydligt bättre.

1 kommentarer

  1. Det gluckas på stan att även tränare/ledare är på väg att byta lag/förening
    Kanske någon som hört något mer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *