Slutomgång i antågande

Transatlanterna flyger som vantar, tempot är lika groteskt högt som förväntat och liten rink till Sverige har aldrig varit ett större krav från min sida. Hur man går vidare efter årtiondets OS-hockeyfinal? Tja, varför inte ett blogginlägg.

ooo

Vi skriver slutomgång i damettan och kan konstatera att andelen länslag där har reducerats – om än tillfälligt.

Och om vi börjar med lite bedrövelse. Sävar ramlar ur serien trots 3-2-vinst i sista matchen vilket stod klart efter att Iksu Ungdom inte lyckades klösa poäng från Boden utan tappat matchen i tredje perioden till 5-6.

Sävar: Om man skulle gå efter vilja och kämpaglöd så skulle Sävar vara en het kandidat till toppstriden. Nu gör man dessutom en poängmässigt okej vinter, även om tabellen aldrig ljuger.
– Egentligen har vi gjort en bra säsong och det har aldrig hänt tidigare att något lag åkt ut på 24 poäng, sade tränaren Olle Eliasson.
I matchen mot Jemtland? Där var burväktaren Frida Dahlgren den bästa.

Iksu Ungdom: Amanda Öhman tvåmålsskytt och frontfigur för lagets potentiellt framtida storspelare – det bor ju som bekant mycket talang i det där gänget. Det är svårt att föreställa sig hur tränare Daniel Jernberg hinner med att värna om både sin egen och sina adepters innebandyangelägenheter, men han har tveklöst lyckats.

Ersboda tog årets sista uddamålsseger i årets sista miniderby där Umeå City stod på andra sidan mittlinjen. 6-5 till ett Ersi som inför säsongen onekligen hade hoppats på mer än den fjärdeplats man nu slutade på. Linn Johansson tremålsskytt och framträdande för de röda medan City hade sina bästa kort i Sandra Widmark och Malin Strömberg.

Rig Umeå ett annat gäng som nog hade hoppats att kunna ge mer i kampen på serieseger. Men med många nya elever så har man ju åtminstone en ursäkt. Till nästa säsong blir man giftiga.
I helgens match mot slagpåsen Holmsund så blev det 12-2-seger till Riget, som vanligt med Julia Persson i en framträdande roll som tremålande exekutor. Hon återfinns mer än definitivt i nästa års elitserie.

ooo

Folkkära herrtvåan lider även den mot sitt slut. Spänningen hittar vi onekligen i toppen där det handlar om ett two horse race med en omgång kvar nästkommande helg. Då möts Rig och Thorengruppen i en direkt avgörande seriefinal – grande!

Den första hästen heter alltså Thorengruppen. Man gjorde sin plikt genom att besegra Luleå hemma med 18-5. Tredjelinan med Andreas Vesterlund, Hugo Hardell och Petter Sandström imponerade. Backen Emil Johansson gjorde en av sina bästa insatser i Thorentröjan och längst bak spelade Magnus Wennberg stabilt i målet.

Rig är den dark horse som övertygat den här säsongen och konstant bjudit på mål – såväl framåt som bakåt. 12-8 mot Jemtland kunde varit vilken match som helst i vinter. Max Wahlgren den som visade vinnarskalle och attitydi avgörande lägen och hade också sex mål och två assist på pluskontot – en riktig gubbe i lådan. Holmsundsonen Jonas Hjelm drar också åt sig pris.

Skellefteå IBK är svåra att möta. I helgen visade man varför när man tog sig an Umeå City IBF på bortais i Sjöfruhallen och fick med sig samtliga poäng hem. Mattias Lundberg tremålsskytt för gästerna.
City gled i och med förlusten in på sjundeplats i årets serie då man satt punkt för säsongen. Bloggen hade förväntat sig någon placering lite högre upp för Johan Erikssons mannar, men med en så ung trupp så får man väl som vanligt sikta in sig på en bättre placering till nästa säsong. En av ungtupparna är 16-årige Philip Volny som fick ta emot beröm för sitt enda framträdande i kassen under säsongen.

Sist, men inte minst, har Västerbottens mest sympatiska lag, Umeå IK, gjort det igen – man har torskat ännu en drabbning nere i Sundsvall. Medelpadingarna segrade med 6-4 och den enda som kommer undan med godkänt är säsongsdebuterande keepern Daniel Sandström.
Säkrat kontrakt för UIK får dock ses som med råge godkänt. Man kan ju dock fråga sig hur det hade sett ut om inte två historiskt bedrövliga Sundsvallslag hade äntrat serien. Men laget UIK tänker nog knappast på det.

ooo

Med ishockeyn i färsk åtanke så undrar jag om det trots allt inte finns mer för innebandyn att hämta där. Håkan Wirtala gör succé i Dalen och även om han har haft god hjälp från kollega Bodén så tror jag att hans kunnande är mer betydande än så.

Min poäng? Titta på hockeynationer som Kanada och USA och man inser att det faktiskt går att kombinera skönlir och spel rakt på mål. De flesta moderna innebandylag är helt klart hemma på den punkten, men det kan också för lika många bli bättre.

Samma lir, fast lite rakare. En paroll att efterapa för världens snabbaste bollsport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *