Torsdagstankar

Kvällens match i damtvåan? Den stod seriesuveränen IBF Dalen och lika miserabla jumbon Sandåkern för. Toppen mot botten alltså.

Matchen slutade med en förväntad Dalenseger, och jag tror inte det är någon som höjer på ögonbrynen över siffrorna, trots att de stod på 19-0.

För IBF Dalen väntar som bekant kvalspel uppåt medan Sandåkern spelar nästa säsong i trean. För de sistnämnda är det dags att se om sitt hus, som mer liknat en cirkus än någonsin tidigare. Det är bara att börja om från scratch, och försöka göra det ordentligt den här gången. Det finns liksom ingenting annat.

ooo

Men från det ena till det andra och från IBF Dalen damer till IBF Dalen… herrar!

Lite torsdagstankar:

IBF som är något utav en dotterförening till IBK Dalen tog i våras upp herrverksamheten med en start i den gångna höstens herrfyra. Samarbetsklubbarna IBK Dalen och Sandåkern interagerade för att försöka blåsa liv i talangutvecklingen och stärka leden underifrån.

Det talades om en storsatsning och om ett skutt rakt upp i trean, med hård, kvalitativ träning som grund. Men med facit i hand har det där språnget mot stjärnorna bara blivit till ett klent försök att lyfta – än så länge står man kvar med båda benen på planeten jorden.

Arjeplogsfadern Anders Nordin (ja, sonen är Dalenspelaren Yngve) var tilltänkt rollen som kapten, men lämnade skutan då han fick ett jobberbjudande från hemorten. Vid det tillfället hade dessutom många av de spelare som var tilltänkta en ledande roll i laget tackat nej till spel.

Lösningen har blivit en spelande tränare i form av Mikael Thunberg och med Sandåkerntränaren Jonathan Brolin som högsta höns. Det är ingen dum ekvation, men resultatet måste ses som icke godkänt med tanke på att laget inte klarade av att avancera från en tämligen svag herrfyra.

Man kan ju alltid jämföra med TBS som gjort en likvärdig satsning, om än möjligtvis i en mindre skala. TBS lyfter nu mot högre divisioner – helt enkelt därför att spelarmaterialet är bättre.

I dagens unga IBF – de flesta härstammar från IBK Dalens juniorverksamhet – finns en del skickliga herrar men även en hel del dussinlirare som inte kommer lyfta laget mot någon blomstrande elitspelarfabrikation i framtiden.

En meriterad spelare som Petter Lundström sjappade mitt i säsongen, även om han i vanlig ordning höll uppe sitt snitt på 57 avlossade skott per match under den period han deltog. Men det är främst unga guldklimpar som måste lyfta laget framåt, och de saknas i alltför hög utsträckning.

Filip Persson är en IBF-spelare som bloggen snackat sig varm om. Jonathan Brolin smidde planer på att testa honom i Sandåkerns division I-lag kommande säsong, men får nu se den tanken gå om intet. 94:an spelar som bloggen tidigare berättat om nästa säsong i Rig-tröjan.

Hur får man rätsida på IBF Dalen till kommande säsong? Kanske en tanke från Urban Karlssons sida är att slussa in en del friskt blod via den nya innebandyinriktningen på John Bauer-gymnasiet?

Tiden får utvisa torsdagstankens frågeställning.

7 kommentarer

  1. Om du skulle ha någon koll på lagen i herrfyran så skulle du knappast säga att den var ”tämligen svag”. Tror TBC, TGC och Dalen skulle varit med i toppen av div3 om de spelat där i år…

  2. Till div 4.

    Är ganska säker att div 4 är ganska svag iår,det bästa laget i div 4 skulle möjligtvis bli ett mittenlag i div 3 om ens det.
    Det är faktiskt stor skillnad på divisionerna

  3. Tror ni båda är ute och cyklar. Visst har 4an riktigt dåliga lag i undre delen men TBS och TGC kommer gå bra nästa år. 13dagscupen va väl ett exempel på hur lag höjer sig mot bättre motstånd. Om någon av er ens va på plats? TGC vann mot Dalen med 5 elitseriespelare och skulle vunnit mot ESK div1 om de haft lite kyla i slutet.

  4. 4an är bättre än på många år. De som kommer upp i 3an kommer att klara sig bra. TGC och TBS är definitivt topplag i trean nästa säsong. Vindeln säkerligen mittenlag. Dalen för ojämna, Sävar riktigt bra också men också ojämna.

  5. Sävar riktigt bra? Ytterst tveksamt. Kan dock hålla med på såväl TBS som TGC. Fyran har varit bra i år.

  6. Anledningen till att Dalen i herrfyran inte visat något imponerat resultat beror i stor del på frågetecken med coachningen. Bänkningar av fel spelare, ställt upp med fel folk från början osv.

    Om Ibf Dalen gått på rätt folk säsongen igenom hade man varit på 2a placeringen hur lätt som helst, det visade man med sina 2 matcher mot TGC i år

  7. Arne: Visst gör Dalen bra matcher mot TGC men sådär kan du ju inte resonera i en så lång serie. Man måste vara bra alla matcher och TGC var bedrövliga mot Dalen båda matcherna. ”2a hur lätt som helst” känns ju riktigt taget ur luften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *