”Magiskt”

Innan jag håller hov om superduperbataljen Rig och Thorengruppen emellan så ska jag bara förkunna några rader seriekvalité.

I ett tidigare inlägg uppstod en liten debatt rörande södra herrfyrans styrka efter att jag klassificerat den som ”tämligen svag”.

I min mening kan styrkan i en serie inte mätas utifrån kvalitén på topplagen. För mig ska en bra serie vara så jämn som möjligt, och spännvidden mellan jumbon och ettan så liten som möjligt. Även i den bästa världen funkar det inte så och det är nog alla överens om, men bara för att de två bästa lagen skulle klara sig bra i serien ovanför är inte det ett tecken på seriens slagkraftighet.

Och ja, jag tycker herrfyran är ojämn så det förslår och hävdar att den faktiskt varit bättre i svunna tider!

Amen.

ooo

Rig Umeå IBF – Team Thorengruppen 5-8.

En helt avgörande superseriefinal i sista omgången kan knappast ha smakat mycket bättre för den dramatiskt lagde. Thorengruppen stal showen från Rigarna och synar nu allsvensk plats, med två dubbelmöten i kvalspelet som hinder.

Rigs egen monsterexekutor, Max Wahlgren, hängde dit fyra bollar i tidiga morgonstund innan Thorengruppen ens hunnit förstå att matchdagen bräckt och synade rubrikerna i morgondagens tidning. Han kom nog inte mycket längre än till ”Maximal Rig-lycka” och ”Segerfebern upp i max” innan han började tänka om.

Janne Lundqvist och Peter Hugosson-Wallgren tog time-out och ringde in förstärkning från läktaren i form av tränarkollegan Örjan Lindberg. Väckarklockan ringde av den sistnämndas blotta närvaro och Thorengruppen började spela.

Anförda av ingen mer självklar än Andreas Carlbom (5+3 idag!) rullade målen in och Rigs lycka förbyttes i förtvivlan när matchklockan ringde ut.

Två bra lag stod för en riktigt sevärd match med heta känslor och plus för en schyst uppslutning från publiken.

Lite pratminus, Thorentränaren Janne Lundqvist börjar:

– Magiskt, RIG bjuder verkligen upp till kamp.

– Innebandy är verkligen en sjuk sport där man kan få hjärtinfarkt i varje minut.

– Jag är fantastiskt stolt över grabbarna.

Andreas Carlbom om sin poängmässiga bragd, han slutade i majestät som seriens nummer ett med 92 producerade poäng:

– Det har gått vägen hela säsongen, sen givetvis har det väl spelat in lite att det varit en del skillnad i kvalité beroende på vilket lag man möter.

Spelarkritik?

Först ut är två bra målvakter i form av Fredrik ”Fluddan” Lundberg och Albin Engholm.

Rig: ”The fantastic five”Robin Johansson, Alexander Rudd, Emil Johansson, Tim Wiklund, Max Wahlgren – är lagets drivkraft och det är ingen hemlighet. Max Wahlgrens fem mål gör att det är svårt att inte ge honom det mesta av credden.

Thoren: Emil Johansson är ohyggligt smart och ska premieras för det, men det är trots allt Andreas Carlbom som sticker ut i ett starkt kollektiv. Poängen sprutar och idag låg ”Calle” bakom samtliga mål.

rigemil_1.jpg

Pontus Quick laddar för skott. Emil Johansson täcker förskräckt. FOTO: Kenneth Sandelin.

rigemil2_1.jpg

Nu är det nära. FOTO: Kenneth Sandelin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *