Round-up

Roundup är ett glyfosatbaserat totalbekämpningsmedel med låg akut giftighet. Nu vet ni det också. Själv hade jag skriva några rader om helgen i en round-up. Alltså inte totalbekämpningsmedlet då.

ooo

Kvartsfinalerna i innebandyns slutspel är lottade. För IBK Dalens del blev det som bekant Storvreta. Uppsala-laget som slog Dalen i tre raka matcher i förra årets kvartsfinal och som vunnit bägge matcherna denna säsong (10-3 i Gammliahallen och 10-9 i Fyrishov). Ett Storvreta som har fyra raka vinster inför slutspelet. Det blir verkligen en tuff nöt att knäcka för Bodén & co.

– Vi har vunnit fyra av sex perioder mot Storvreta i år. Jag tror absolut vi har chansen, sa Håkan Wirtala till kollega Bergström.

Storvretas superstjärna Mika Kohonen är laddad. Innebandybloggen bjuder exklusivt på vad Kohonen sa som inte fick plats i tidningen.
– IBK Dalen är ett hård jobbande lag. Alla de år jag spelat i Sverige så har de alltid spelat som ett lag. Spetsen har de i Peder Bodén och Johan Samuelsson.

– Dalen är ett lag som passar oss. Det blir alltid roliga matcher. Vi har självförtroende sedan förra årets kvartsfinal medan de har något att grubbla över. Samtidigt är det alltid en ny saga som ska skrivas. Jag hatar att tippa men vi kommer att ta tre vinster. Tron på oss själva är stark och det ska bli roligt att visa vad vi kan.

– Det enda som är säkert är att vi kommer att kriga så in i helvete, sa han till Bergström.

Från dagens match finns inte särskilt mycket att säga. Jumbon Järfälla bjöd inte på något supermotstånd. Roligast var att Kim Lundström imponerade (fyra passningspoäng bland annat) och Cédric gjorde mål.

ooo

Han se hela fem minuter av Citys sista period mot Pixbo. Det blev till slut seger 7-3 mot Pixbo som inte såg ut att vara alltför närvarande. Framförallt den annars så passningssäkre Henrik Quist slog bort den ena bollen efter den andra. Erik Ställ gjorde det bra i mål och Ersboda-duon Reinholdt och Forsgren fortsätter att göra mål. Trots att de numera inte spelar tillsammans.

…såg jag fel eller var det inte Reinholdt som gjorde 7-3 målet 19.59? På innebandy.se står det Mikael Zingmark och pass Reinholdt. ”Peppe” sköt i alla fall och då var väl Zingmark den som styrde in bollen då. Något som mina oskarpa ögon i sådana fall inte uppfattade.

– Man känner en viss lättnad, sa ”Putte” Eklund efteråt. Den tackar vi för.

ooo

Damernas elitserie? Där förlorade såväl IBK Dalen och Skellefteå de avslutande matcherna. För Dalen blev det 3-4 mot Endre och 3-9 mot Balrog. Hilma Thofte bäst mot Endre och Jenny Gustafsson bäst mot Balrog.

– Överlag är jag jättenöjd med säsongen och stolt över tjejerna. Jag hoppas vi får behålla både ledarna och spelarna, sa Urban Karlsson efteråt.

Skellefteå förlorade mot Pixbo med 6-2 och Mariestad med 5-1.

ooo

Iksu valde Örnsköldsvik som kvartsfinalmotståndare. Allt annat än avancemang från kvarten vore förstås ett enda stort misslyckande.
– Spelar vi som vi kan ska vi vinna, menar Victoria Wikström.

I helgens matcher besegrade Iksu först Lockerud med 8-3 innan man vände 0-4 underläge till vinst 8-7 mot Pixbo. Slutspelsform. Wikström bäst mot Lockerud, Cassandra Edberg bäst mot Pixbo.

ooo

Sandåkern tappade en säkrad kvalplats 19.38. Då kvitterade nämligen Tullinge och nu blir det lite spänning i derbyt mot Ersboda på torsdag. Bloggen så klart på plats.
– Vi hade jättechanser men bollen ville inte in, sa tränare Brolin efteråt.

Magnus Johansson och Mattias Adolfsson bra i SSK liksom keeper Niklas Ivarsson.

Ersboda tog säsongens andra seger när man i lördags besegrade just Tullinge med 4-3. Stor matchhjälte var Jim Johansson som öppnade målskyttet och avgjorde hela tillställningen med sitt 4-3 mål när klockan stod på 17.08 av tredje perioden.

ooo

Mer då? Jo, Vildmännen blev klara seriesegrare i trean efter 7-7 mot tvåan Gamla Stan när en omgång återstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *