Torsdagstitten

Vi börjar med att gratulera IBK Dalen som jubilerar med 20 år idag. Vi kan ju bara anta att det blir en hel del gräddtårta för styrelsen och tränarstaben.

Däremot firar man nog knappast det faktum att skadade Christian Hjort blir borta resten av säsongen. Karln har en del belackare, men den som vill blunda för hans kvalitéer är naiv. Han skulle vara ovärderlig att ha i slottsposition i PP i ett slutspel där IBK Dalen kommer få kriga för varje mål.

Tungt avbräck.

ooo

Torsdagskvällens innebandykaramell blir slutomgångsderbyt mellan Ersboda och Sandåkern. Spänningen ligger givetvis i SSK som har att spela för att undvika nedflyttningsplats och att i samma veva försvara sin kvalplats till Allsvenskan. Just nu har man allt i egna händer, men ESK kommer helt klart vara redo för en sista strid, om än betydelsen av den är desto mer ringa.

Hur det går? Sandåkern vinner för en gångs skull en tät drabbning i tredje perioden, och Magnus Ranberg blir tungan på vågen.

Om jag har rätt eller inte återstår att se. Plats och tid – Ersängshallen, 19.30.

ooo

Imorgon inleder Iksu slutspelet som megafavoriter. Örnsköldsvik står för motståndet, och allt annat än ett vidare avancemang får nog ses som ett fiasko. Men kul ska det bli!

Kvartsfinalerna ser alltså ut som följande:

Iksu – Örnsköldsvik
Rönnby – Täby
Balrog – Falun
Endre – Kais Mora

Bloggen tar en titt i spåkulan och tippar.

Det enda som kan stoppa Iksu från en glamourös glitterfinal i Globen är pressen och kravets ok som vilar på lagets axlar. Kan man koppla bort det är det bara att boka flyget, tåget eller varför inte damma av cykeln för en visit till huvudstaden den 17 April.

Motståndare där är inte lätt att förutspå, men den gamla ärkeantagonisten från tidigare finaler, Balrog, lägger jag min röst på. Visserligen inte fullt lika starka som i tidigare upplagor, men med några spetsspelare som har rutinen på sin sida. Slutspel åstadkommer den största hungern hos silverrävarna.

En liten varning dock för Kais Mora, en dark horse i sammanhanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *