Inledande slutspelstankar

Finns det något superlativ kvar att ösa över Iksu? När Frida Eriksson gjorde 15-0 började vi på pressläktaren surra om att det räcker nu. Det går över gränsen när ett lag vinner med 17-2 i ett SM-slutspel. När man talar om Umeå IK:s dominans i damfotbollen under 2000-talet handlade minst lika mycket om deras totala överlägsenhet och dess negativa baksidor.

Ojämnt, odramatiskt, osunt för sporten osv osv. 17-2. I. En. Kvartsfinal. Fortsätter Iksu på den inslagna vägen talar mycket för en liknande dominans som UIK hade. Vad kan stoppa dem?

Enda hindret jag ser är att de vinner för mycket och det går för lätt. Spelare som Victoria Wikström, Anna Wijk, Cassandra Edberg och Emelie Wibron tappar motivationen och lägger klubban på hyllan. Eller att innebandyn tar för mycket tid.

ooo

Ina Rhöös gjorde illa knät igår igen. Hon lär väl knappast spela på måndag. Om två veckor spelas en eventuell femte kvartsfinalmatch mot Örnsköldsvik. Med andra ord finns det vilotid. Så här sa ”Jocke” Sjöström efteråt:
– Hon gick nog av mest av säkerhetsmässiga skäl. Det ska nog inte vara någon fara.

ooo

På måndag börjar det roliga för IBK Dalens del. Ett Dalen som inför säsongen blev starkt kritiserade inför säsongen men nu laddar inför slutspel medan Umeå City har spelat klart. Någonstans tror jag att kritiken som fanns endast svetsade samman gruppen och skapade en ”vi-mot-dem” eller ”nu ska vi visa dem”-attityd.

Just den attityden och det faktum att IBK Dalen är rejäla underdogs mot Storvreta är det lilla som talar för Dalen i den här kvartssfinalserien. I fjol vann Storvreta i tre raka och då var ändå Dalen ett topp4-lag, elva poäng före femman Storvreta.

ooo

Tränarduon Peder Bodén och Håkan Wirtala ämnar både för en fortsättning. Efter en minst sagt lyckad säsong verkar Bodén hittat suget igen och Wirtala berättade ju i VF om möjligheterna som fanns i Björklöven. Nu är den dörren stängd och då är det Dalen som gäller för Håkan.

Den stora frågan inför slutspelet är: Har Håkan Wirtala något extra ess i rockärmen inför slutspel?

Hur jag tycker att Dalen ska formera sina styrkor? Det tar vi när det börjar närma sig. Där finns det en del att tycka till om. Så mycket kan man säga.

ooo

Caperiotäby slog Balrog med 6-4, AIK besegrade Falun med siffrorna 7-5 och Warberg med Kimmo Eskelinen i spetsen vann över Helsingborg med 8-4. Med andra ord väntade segrar på övriga håll. Bryter IBK Dalen mönstret?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *