Nu börjar det roliga

Imorgon kliver IBK Dalen in i slutspelet. Det hade gemene man näppeligen vågat sätta en röding på innan säsongens början!

Personligen – i min lek att försöka likna något slags förståsigpåare – slog jag på stora trumman inför säsongen om ett stundande tronskifte i Umeåinnebandyn. Och jag stod knappast ensam. Men vi hade fel.

Vi som visste, hävdade att Umeå Citys tid var kommen att börja sin bestigning av Superligatoppen, nu när IBK Dalen tog till fallskärmen efter ett digert manfall. Flyktade gjorde stjärnor som bröderna Hofbauer och Alexander Bodén, och in kom oprövade kort som Victor Selindh, Sebastian Håkansson, Kim Lundström och Peter Grönroos för att nämna några.

Jag tror det var det bästa som kunde hända Dalen.

Missförstå mig inte nu – inget lag vill tappa en femma högoktaniga lirare – men det här var precis den nystart som herrlaget behövde. Man har ömsat skinn både bland tränare och spelare och har fått börja om från scratch – utan några som helst förväntningar eller krav från sidan om.

Oavsett hur det går i slutspelet så har IBK Dalen gjorde en mycket bra säsong och knäppt belackarna på näsan. Och oavsett hur det går i slutspelet så har IBK Dalen en kommande säsong att se fram emot – välkomnandet av Mattias Wallgren borgar för fler fräscha nyförvärv.

Laget Dalen har tagit form, och är det något som kan slå en gruvlig best som Storvreta så är det en enhet som jobbar hårt för varandra.

ooo

Slutspelsträdet ser alltså ut som följer:

Caperiotäby-Balrog
Storvreta-Dalen
AIK-Falun
Warberg-Helsingborg

Så, vem vinner SM-guld?

Kläckte rent spontant ur mig för några veckor sen att årets herrfinal blir en uppgörelse mellan Caperiotäby och just Storvreta. Jag tänker hålla fast vid det tipset, vilket innebär att jag dömer ut Dalen än en gång.

Imorgon är det läge att överbevisa mig!

ooo

Måndagskvällen spenderar dock bloggen i Foppaland. Örnsköldsvik-Iksu på menyn och frågan vi alla ställer oss är: Hur stor blir segermarginalen den här gången?

17-2 är lite svårsmält.

Bloggen vet åtminstone redan nu att Övik förlorar slaget om bästa matcharrangemang – där ligger Iksu i nationstopp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *