Vad bjöd helgen på?

Anna Bergendahl sjöng ”This is my life my friend” och vann Melodifestivalen. Innebandybloggen skrålar och sjunger ”This is helgens innebandy i Västerbotten my friend”. Vi vinner dock ingen melodifestival.

ooo

I alla fall. Först lite slutspelsnyheter.  Ina Rhöös var som bloggen skrev inte så farlig. Hon hade fått vätska i knät och vilas imorgon av ren säkerhetsåtgärd.
– Hon får ställa in sig på fredag istället, säger Peter Grubbström.

Sara Wilhelmsson tar Ina Rhöös plats.

Tränare Sjöström på frågan om det finns något mer att ta fram i Iksu:
– Det känns som att vi har ännu mer att hämta i vilja. I jämna och täta matcher har vi mer att hämta. Det är inte någon i Iksu som har glömt hur det grinades på golvet efter den avgörande semifinalen i fjol.

Cassandra Edberg flög hem från Landskrona. Emma Hamrén, Iza Rydfjäll och Jocke Sjöström anländer i buss. En 17-timmars…

ooo

VF:s sportchef Niklas Westman har skrivit en läsvärd krönika om IBK Dalens äventyr. Den kommer upp på webben någon gång. Om inte annat finns den såklart i måndagens VF-tidning.

– Jag tror aldrig att vi varit så bra som vi är just nu. Vi är väldigt nöjda med hur det ser ut, säger Håkan Wirtala.

ooo

Två medaljer till länet efter innebandyfesten i Landskrona. Iksu Ungdom förlorade finalen snöpligt och medan Umeå City vann bronsmatchen.
– Jag tycker inte att Pixbo är det bättre laget men den här gången var dem det, sa coach Daniel Jernberg som plussade för Isabelle Lilja och Emma Hamrén.

Iksus mål gjordes av Emma Hamrén, Evelina Sjöberg och Cassandra Edberg.

Umeå City då? Ja, dem tog bronset efter att ha besegrat IBK Lockerud Ungdom med 5-3. Amanda Öberg, x2, Elin Hilli, Johanna Boström och Kim Landfors målskyttar för City. Ett bättre slut för City som förlorade lördagens semifinal mot Engelholm på straffar. Engelholm vann senare finalen mot Täby med 4-2.

ooo

lagbild_1.JPG

Här har vi Vildmännen som vann herrtrean. I sista omgången besegrade man Skellefteå IBS med hela 23-5. Poängligavinnaren Petter Eriksson gjorde 8 nya poäng (5+3). Gamla Stan knep andraplatsen och GUIF slutade trea.

ooo

I damtvåan förlorade seriesegraren IBF Dalen säsongens sista match. Täfteå vann med 9-6 där Amanda Kröger, Lisa Gruffman och Lotta Strömberg gjorde två mål vardera för Täfteå.

Vindelns Johanna Nygren vann poängligan med 62 poäng (43+19) på 15 matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *