I Dalenbussen

I rullning mot nya mål.

För IBK Dalen väntar en ytterst tuff utmaning de dagarna som kommer. En liten bortaturné står på agendan. Eller tja, turné och turné, men några dagars vistelse i lejonens kula – Uppsala.

Guldfavoriten Storvreta har som bekant 1-0 i matcher och Dalens uppdrag blir alltså att ta minst en seger på bortatrippen för att hoppet om semifinal ska kunna leva vidare. Måhända inget mission impossible, men Dalens statistik talar inte direkt för en bragd. Man har under det senaste decenniet haft ofantligt svårt för att norpa poäng i Fyrishov.

Bloggen såg till att paxa ett par bussäten och kommer se till att servera färska nyheter från Uppland med allt om de två kommande kvartsfinalerna, och lite till.

IBK Dalen reser med en hel trupp om man bortser från Christian Hjort som dock är med på resan och lär figurera i någon form av viktig roll på bänken. Om inte annat som en högklassig waterboy.

Lördag och måndag är alltså matchdagar. Fyrishov är matcharena. Morgondagens matchplan? Den lägger vi åt sidan för tillfället och koncentrerar oss på känslan.

– Det är lite speciellt med slutspel när man får möta samma lag i utslagsrundan. Det gillar jag, säger tränare Håkan Wirtala.

Det gillar bloggen också, när vi just nu passerar Foppaland. Sommaren med Göran rullar i bakgrunden och slutspelsskägget växer vidare för varje sekund som går.

ooo

Iksu vinn ikväll?

Det finns inte mycket som inte talar för det. Efter att bevittnat de två första kvartsfinalerna skulle jag bara vilja sopa bort allt vad klyschor heter. ”Allt kan hända i idrott” är måhända sant, men frågan är om det innefattar kvartsfinalen mellan Iksu och Övik.

Bloggen tippar 25-0 till Iksu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *