Bloggen håller hov i Fyris

uppvarm_1.JPG

Spot on i Fyrishov – Storvretas maffiga borg. Matchstart kl 17.00.

Storvreta-stjärnorna Henrik Stenberg och inte minst Mika Kohonen är ute och lattjar på golvet. De ser sugna ut.

Ett gäng Dalenspelare börjar också smyga sig fram, med Robin Nilsberth, Filip Stenmark, Peder Bodén, Johan Samuelsson i spetsen. De ägnar sig än så länge åt att snacka ihop sig inför aftonens batalj.

Vi är bortskämda med fina pressläktare på hemmaplan och sitter här på en brant läktare med laptopen på ett rangligt bord. Men, vi kommer åtminstone ha en riktigt god matchöverblick och det är inte att förakta.

Dalenspelarna laddade upp med köttbullar och potatis i den restaurang som finns i anslutning till hallen. Stämningen såg ut att vara tämligen avslappnad och om det är bra eller dåligt låter vi vara osagt än så länge.

Förutsättningarna för aftonens kvartsfinal nummer två? Tja, det må uttjatat men det är hemmalaget Storvreta som har kraven på sig och förväntas vinna. Upplagt för en liten skräll? Det är inte många som tror på det, men varför inte slänga iväg en tjuga på oddset!

Exklusivt i bloggen följer IBK Dalens laguppställning:

Målvakt: Martin Rudeström (Peter Löfgren)
Förstafemman: Filip Stenmark, Robin Nilsberth – Peder Bodén, Johan Samuelsson, Yngve Nordin.
Andrafemman: Kim Lundström, Johan Alm – Lars-Erik Torp, Ketil Kronberg, Anton Ermling.
Tredjekedjan: Victor Selindh, Cédric Rüegsegger, Peter Sundelin.

Extraback: Peter Grönroos
Extraforward:
Sebastian Håkansson

Dalen börjar alltså på två backpar och tre kedjor. Vi bloggare vurmar ju för att Dalen ska börja på två femmor, men litar på Wirtala när han säger att han är beredd att coacha stenhårt – det kommer krävas.

Att komma ihåg är dock: I slutspelstider talas det ofta om förstafemmornas betydelse. Men det är få som glömmer hur vital en tredjekedja kan visa sig att bli. I alla fall om det – liksom i Dalens fall – rör sig om en som ska spela 0-0 och radera ut motståndarlagets stjärnor.

Upp till bevis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *