Uppgivet


049cropped.jpg

SUCK. Peder Bodén och IBK Dalen med ännu en snöplig kvartsfinalförlust. FOTO: Thomas Konradsson

Ack och ve. Besvikelsen gick att ta på när Dalen åkte på ännu en förlust i Uppsala, och nu måste det till att orka mobilisera krafterna ytterligare en gång om man ska klara av att rå på Storvreta i måndagsmatchen – annars är säsongen slut.

Jocke slängde iväg ett inlägg någon timme efter slutsignal. Då var bloggens besvikelse påtaglig. Nu? Det känns fortfarande som ett litet rån mot tappra Dalen.

Visserligen var det Storvreta som återigen visade prov på effektivitet i de avgörande lägena. Och visserligen var det Storvreta som hade en stor del bollinnehav.

Men det var IBK Dalen som följde sin matchplan så minutiöst så att det rent av var vackert att se på, IBK Dalen som slet som sårade och IBK Dalen som var blott ett ribbskott från kvittering i slutfasen.

– Vi gör återigen en kanonmatch defensivt, sa spelande tränare Peder Bodén efter matchen.

Återigen – Storvreta är skrämmande effektiva och onekligen en het guldkandidat. Men på något sätt var det ändå Dalens match, tills man tappade fästet i slutet vill säga.

– Det är surt att vara så nära. Vi har gjort oss förtjänta av att vinna en av de här två matcherna.

Som nämnt i föregående inlägg var Johan Samuelsson i afton den journalistcharmande tvåvägscentern vi fått se honom som många gånger. Men det var många fler som utmärkte sig, och det är ett måste även på måndag.

ooo

Sandåkern vann alltså rond ett mot Thorengruppen med 7-4. Imponerande värre! Nu tror jag att jag ändrar mitt tips och säger att fördelen ligger hos Sandåkern inför returmötet.

Kristoffer Rådström ska tydligen ha varit hur het som helst. När den mannen skjuter – då skjut han!

2 kommentarer

  1. Sedan ska vi nte glömma kvalet till div 1.
    Där Vildmännen klarar 5-5 borta mot svårspelande K4.
    Det var K4.S första poängtapp denna säsong.
    Tydligen kunde Vildmännen enbart ställa upp med 12 spelare men det räckte alltså till 5-5

  2. Tack VF och Innebandybloggen för att ni följer med till Uppsala! Eran rapportering från resan och matcherna är guld värd för oss som är kvar här i Umeå (eller på andra ställen).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *