Wijk årets center

Tränarna har sagt sitt: Anna Wijk har blivit utsedd till årets center i Elitserien. Förra året blev hon utsedd till årets rookie och nu blev det alltså årets center. Lek med tanken att Iksu vinner SM-guld och U19-landslaget guld så har Wijk på en säsong vunnit Europacupen, VM, Elitserien, SM-guld, U19-guld och utmärkelsen årets center. 18-åringen är även nominerad i kategorin Årets Spelare…

ooo

Emelie Lindström blev utsedd till årets forward på damsidan. På herrsidan har Mika Kohonen föga överraskande röstats fram som årets center och Rickie Hyvärinen som årets forward.

ooo

U19-VM ja.

Fyra från Iksu (Wijk, Wibron, Rydfjäll, Edberg), tre från Dalen (Gidlund, Gustafsson, Linné), två från Rig (Persson, Karlsson) och en från Skellefteå (Norström). Med andra ord består truppen till hälften av spelare från Västerbotten.

…den petnoge påminner att fyra av dessa tio är från länet. Alltså sex av dem är från Rig:et.

Frida Norström och Cassandra Edberg är båda assisterande lagkaptener. Kapten är Jorunn Göransson.

Här går förbundskapten Marcus Holm igenom truppen.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *