Lucky Luke blir blå

Medan vi väntar på att en riktigt tokhet transferbomb ska brisera kan vi åtminstone nöja sig med de smällare vi nu har till förfogande. Umeå City till exempel har presenterat kommande säsongs första nyförvärv i Kristoffer Rådström, som därmed väljer bort IBK Dalen och fortsatt spel i Sandåkern.

”Råde” är en högerfattad forward som utvecklats i takt med de divisionsmässiga uppsvingen, vilket han inte minst visade för Sandåkern i kvalspelet till Allsvenskan där han var glödhet. Så sent som 2008 spelade han i division III och har sen dess växt sig in rejält i rollen som en riktig Lucky Luke – han har en duktig bössa och är inte blyg när det gäller att bruka den!

Trodde i ärlighetens namn inte att Rådström skulle välja City när Dalen nu även sagts vara intresserade. Ibland har man fel. City kan ha gjort ett riktigt kap faktiskt, och om Mats Jonsson stannar har han fått konkurrens om sin plats till vänster i powerplay.

City och Dalen ser i alla fall ut att hittat igen samma värvningstråd. Det ska vara hemvävt och lokalproducerat, vilket känns som helt rätt väg att gå när det ändå finns en del att kika på i länet, där under SSL-täcket.

ooo

U19-landslagsspel på G.

Västerbottensuccén på SDF-SM gav uppenbarligen febriga utslag på förbundskaptenen Jan Gustafsson i hans utval av spelare till utvecklingslägret på Bosön.

Rig Umeås Emil Johansson var föga någon överraskning, och än mindre IBK Dalens Filip Stenmark. Däremot tycker jag att Jesper Fransson – till vardags i division IV-laget IBF Dalen (!) – lyckats exemplifiera vad ett utropstecken verkligen handlar om.

Fransson kom, Fransson imponerade, och Fransson stoltserade på distriktslags-SM. Nu törs han kalla sig blågul, det är läckert!

Vi noterar självfallet också att Rig Umeå-duon Oscar Sander och Adam Fredriksson hittat sin plats i truppen.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *