Student-VM, bu eller bä?

Student-VM i innebandy har på något sätt varit på tapeten hela våren. Spektaklet, som går av stapeln i Umeå, invigs med festligheter ikväll och öppningsmatchen Sverige-Japan imorgon på Gammliahallen.

Dags för fyra punkter? Varför inte.

* Vi har blivit utlovade några skinande stjärnor som Johan Samuelsson, Mattias Wallgren, Christian Mattsson, Moa Schilström, Malin Eriksson och Amanda Wendelstig – kul!

* En chans för lokala talanger som Kim Lundström och Linnéa Ivarsson att visa upp sig på hemmaplan, inför förbundskaptener -kul!

* Ytterligare ett innebandyevent till innebandyns huvudstad – kul!

* Ett slag för innebandyns maffiga intåg som världsidrott (det är dock en bra bit kvar dit) – kul!

Men mitt i all innebandygalej så finns det ett stort njaa. Den där hypen från arrangörshåll känns en aning överdriven. Det har tjatats hela våren om den fantastiska underhållningen som kommer äga rum nu i dagarna, men ärligt talat: Jag ser inte riktigt upphetsningen och underhållningsvärdet i Japan-Österrike på lördag eftermiddag.

Förvisso kan det vara kul att se var andra nationer står sig, men snacket om en rådande konkurrens de deltagande lagen emellan ser jag mer eller mindre som gallimatias.

Så för att sammanfatta: Student-VM må vara riktigt kul, men är inte mycket mer än översminkad jippoturnering utan något större allvar.

ooo

Simon Brändström till Superligan och Umeå City blev alltså verklighet. Brändström har vuxit fram till en riktigt kompetent målvakt under sina år i Sandåkern och det finns skäl att tro att han kan växa in i Superliga-kostymen på allvar med tiden.

Med tanke på hur frekvent 20-åringen tränat med konkurrerande IBK Dalen genom åren så är jag dock förvånad över att ledningen där inte visat något större intresse för honom tidigare, särskilt med tanke på Dalens tämligen skrala målvaktsbesättning.

Sandåkern måste nu hitta en ersättare till Brändström, eller tja, snarare någon som kan spela andrafiolen bakom Niklas Ivarsson som gjort en kanonvår och grep förstaspaden i kvalspelet till Allsvenskan.

Sandåkerns lagbygge ser för övrigt intressant ut. Men om det ska bli någon succé i vinter så skulle man nog må bra av en stjärnspelare. Ansluter Robin Johansson från Rig?

ooo

Iksus värvning av Rig Umeås Julia Sidklev Persson var lika oväntad som tittfint signerad Peter Grönroos. Men det är en skön underskrift för Jocke Sjöström, som får ännu en spelintelligent offensiv pjäs att leka med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *