Silly Season

silly.jpg

Så har den brakat igång, Silly Season – den del av säsongen då spekulationer och rykten övergår till skandalomsusade övergångar eller rätt och slätt rinner ut i sanden.

Självfallet är Innebandybloggen med och luskar i kulisserna. För att förenkla det hela för vår brokiga läsarskara har vi bestämt oss för att snickra upp en Silly Season-sida som vi uppdaterar fortlöpande med rykten och övergångar.

Men för att förtydliga: Tro inget av det du hör, och bara hälften av vad du ser.

Det övergångsskvaller som vi listar upp har kan ha varierad sanningshalt. Här innefattar vi allt från kategorin ”hört på stan” till ”bekräftade rykten”. Därför ber vi er läsare att ta det som skrivs här med en nypa salt, då allt inte är skrivet i sten.

Men det innebär givetvis också att ni läsare är mer än välkomna att bidra med egna kompletteringar i form av rykten, spekulationer och tissel-tassel. Inget är för litet eller för stort för att rymma i ett mail, skicka till joakim.balfors@folkbladet nu eller thomas.konradsson@folkbladet.nu om ni har snappat upp något.

ooo

Nyheter 20 juni

Hög tid att väcka den slumrande jätten. Det blev som VF-sporten avslöjat i omgångar. Andrea Gidlund valde Iksu till slut och Öviks målvakt Emelie Persson gör sällskap. Samtidigt lämnar Ina Rhöös truppen för att fortsätta med spel i Uppsala och Sten Sture.

Nicklas Sörling har sedan länge varit klar för Umeå City som gör målvaktstrion komplett. Mattias Mattson återvänder efter en säsong i norska Tunet och mycket talar för att även Ole Mossin följer med till Umeå.

För IBK Dalen är den 21-åriga tjeckiska landslagsmannen Milan Tomasik fortsatt intressant. Under Student-VM rapporterades det om att Pavel Brus och Tomas Sladky var intressanta för Dalen men det kan innebandybloggen dementera. Umeå City kommer inte heller värva någon av tjeckerna som det rapporterades om.

Sandåkerns lagkapten Andreas Gleisner kommer fortsätta ytterligare en säsong. Umeå Citys damer har som innebandybloggen redan skrivit om värvat Malin Pakkala och nu har hon också presenterats på Umeå Citys hemsida.

Ex-rigaren Jonas Hjelm är aktuell för Sandåkern och Ersboda enligt uppgifter till innebandybloggen.

Iksu Ungdom har varit flitiga på värvningsfronten. Linnéa Jonsson har inhämtats från Ersboda SK och från Thorengruppen ansluter backen Sandra Johansson och forwarden Simone Roosqvist. De två sistnämnda har skrivit på tvåårskontrakt.

Nyheter 30 Maj

På innebandyfronten mycket nytt sedan sist. Frida Norström stod i valet och kvalet mellan Iksu och Dalen och efter lång betänketid blev det Iksu för Skellefteå-centern. Dalens Andrea Gidlund funderar i dagsläget om hon ska stanna eller byta till Iksu.

Umeå City lyckades till slut landa drömvärvningen Gunnar Domeij. Dessutom har Mats Jonsson tackat nej till både IBK Dalen och Thorengruppen och väljer att stanna kvar i City. Två oerhört tunga pjäser för de blåklädda. Umeå Citys damlag har även dem värvat meriterat i form av Iksus Marie Häggström.

Som innebandybloggen tidigare berättat går Umeå City IBF:s Frida Johansson till IBK Dalen. Hon får sällskap av 16-åriga Linn Mikaelsson som ansluter från Hammarängen.

Thorengruppen har gjort klart med Europacupvinnaren Björn Lindeberg som ansluter från plantskolan Granlo BK.

Enligt uppgifter till innebandybloggen vill Rig Umeå IBF inte släppa Emil Johansson till Umeå City. Han kommer istället sommarträna med Umeå City och träna regelbundet med dem under säsongen.

Nyheter 21 Maj

Iksu tappar en av sina absoluta nyckelspelare i form av Anna Wijk. Hemlängtan drog henne söderut och ny klubb blir KAIS Mora. Ett lag som också förstärkt med Sara Kristoffersson. Ersättare för Wijk kan bli Skellefteås Frida Norström som fått ett kontraktsförslag och ska bestämma sig inom kort. Även Ida Linné är aktuell för Iksu.

Mer Nyheter 21 Maj

Denn tappade Umeå City IBF-skara fortsätter fördela sig i Umeåklubbarna. Vildmännen ska enligt uppgifter vara nära en deal med backduon Emil Eriksson och Jack Anderback.

GUIF å sin sida har inte heller legat på latsidan utan knytit till sig en annan IBF:are i Mattias Bohman. Henrik Nilsson sägs följa i samma fotspår.

Nyheter 21 Maj

IBK Dalen härjar vidare på marknaden och har nu gjort klart med drömvärvningen i Isabell Larsson från Örnsköldsvik. Dessutom har man även fått klartecken från Frida Johansson från Umeå City IBF. 17-åringen är i nuläget tänkt för A-truppen men kan komma att inlemmas i division I-nykomlingen IBF Dalen.

På herrsidan? Där tittar Dalens sportchef Urban Karlsson på tjeckiskt. Milan Tomasik är den 21-årige landslagsmannen som är högaktuell för en övergång. Spelaren i fråga var så sent som i den gångna veckan uppe i Umeå under Student-VM.

Nyheter 20 Maj

Jenny Gustafsson och Iksu är muntligt överens vilket innebar att U19-landslagsbacken flyttar inom stan. Samtidigt har Susanne Ekblom och Therese ”Mini” Andersson förlängt kontrakten med SM-silvermedaljören. Faluns Sara Kristoffersson är förstås intressant för Iksu men hennes vara i klubben hänger på om hon kommer in på polishögskolan i Umeå.

Gunnar Domeij väljer mellan Umeå City och nykomlingen Mullsjö. Ett beslut kommer i slutet av Maj.

IBK Dalen har värvat Isabell Larsson från Örnsköldvik. Detta innebär också att Sandåkern får sig en förstärkning i form av Larssons sambo, Öviks lagkapten gångna säsongen Timmy Nyberg.

Mer Dalen. Dalens landslagscenter Ida Linné tar studenten till sommaren och vill hitta en ny utmaning. Hon har tränat med Iksu och enligt uppgift är det senare mer aktuellt eller en flytt söderut än spel i Dalen kommande säsong.

Tony Bergström, som fått förfrågningar från en handfull klubbar, väljer att kliva av tränaruppdraget. Den tidigare Umeå City-tränaren vill ge barnen mer tid.

Iksu söker en ersättare till Peter Grubbström. Enligt uppgifter till innebandybloggen söker man en rutinerad herre bredvid ”Jocke” Sjöström.

Nyheter 19 Maj

IBK Dalen fortsätter kamma hem unga spelare. Nu har man håvat in en riktig baddare till fångst i Kais Mora-centern Jonas Svahn, som har flera U19-landskamper på sitt samvete och beskrivs som en rapp och spelskicklig lirare. 19-åringen i fråga har kritat på ett tvåårsavtal och blir därmed SSL-lagets femte nyförvärv till kommande säsong.

Nyheter 18 Maj

IBK Dalen fortsätter hämta in Skellefteåspelare. Näst på tur? Anna Asplund beskrivs som en skottstark och fysisk spelare som kan alternera mellan center- och backposition, men som framförallt är tänkt att använda till det sistnämnda.

Avdelning ”bättre sent än aldrig”: Jesper Fransson tar klivet till Allsvenska Sandåkern från samarbetsklubben IBF Dalen. Den unge forwarden har visat upp raketutveckling under den gångna året och nu kommer alltså belöningen.

Matilda Sjödin, Isak Julkunen och Adam Persson återfinns i Rig Umeå nästa säsong. Rig:et har dock ännu inte stängt butiken för sina intagningar helt – en kille återstår.

Nyheter 15 Maj

Peter Grubbström lämnar alltså Iksu efter sex framgångsrika säsonger för att bilda tränarduo med ”Putte” Eklund i Umeå City. Peter Sjöström meddelade redan i julas att han skulle svårt att hinna med.

Dalen-målvakten Martin Rudeström har ritat på ett nytt kontrakt med klubben. Med andra ord har Dalen tre målvakter nästa säsong.

Nyheter 12 Maj

Iksu stormar fram på spelarmarknaden. Sedan tidigare har man siktat in sig på Dalens hett eftertraktade U19-landslagsback Jenny Gustafsson. I dagens papperstidning kan vi läsa om att det finns en attraktion spelare och intressent i fråga, där ”JG” själv säger att hon är mycket intresserad av SM-finalisterna. Lutar åt övergång?

Iksu kan för övrigt glädjas åt att Emelie Wibron kritat på för nästa säsong.

Innebandybloggen kan också berätta att talangen Jim Johansson – framgångsrik på SDF-SM – tar steget från dotterföreningen TBS Umeå till Thorengruppen.

TBS Umeå i sin tur håvar in målvakten Magnus Wennberg just från Thorengruppen, samt forwarden Daniel Rundqvist från Umeå City IBF. Än så länge är dock bara avtalen på muntlig basis och påskrifterna fattas ännu.

Mer TBS Umeå? Gänglige backesset Joel Sandqvist fortsätter där.

Nyheter 11 Maj

Umeå City har fått målvakten Simon Brändströms underskrift klar i arbetet inför nästa säsong. 20-åringen kommer närmast från Sandåkern och har tränat med City hela försäsongen.

Umeå City IBF-spelarna fortsätter för övrigt att fördela sig mellan Umeå-klubbarna. Av dessa har nu tre skrivit på för Team Thorengruppen. Sist i raden är alltså centern Markus Khan, som så sent som i höstas flyttade upp i Umeå söderifrån.

Dalen värvar in till sin organisation. Bertil Eirell – den senaste säsongen i båset för Citys damer – återfinns från och med i höst på posten som tränare för IBF Dalen-herrarna. Dessutom ska han kombinera det med att vara målvaktstränare för Dalens damer.

Innebandybloggen har tidigare skrivit om flörten mellan Julia Sidklev Persson och Iksu. Nu är äktenskapet en verklighet, och jättelöftet tar klivet från division I och Rig Umeå till hetluften i elitserien.

Och dessutom förlänger Iksu med Namita Andersson.

Nyheter 8 Maj

Örnsköldsviks poängspruta Isabell Larsson är aktuell för IBK Dalen. Enligt huvudpersonen själv står det mellan Övik och Dalen då 22-åringen studerar vid Umeå Universitet. Larssons sambo, Timmy Nyberg var gångna säsongen lagkapten i Öviks herrlag som åkte ur ettan. Han har varit i samtal med Sandåkern.

Dalens senaste nyförvärv Matilda Brusells sambo Björn Lindeberg är aktuell för IBK Dalen. Men Lindeberg har nyligen skrivit på ett treårskontrakt med Granlo BK och tränaren Magnus Näsman säger till Sundsvalls Tidning att man aldrig kommer låta honom spela för en annan klubb.

Elin Nordin lämnar Iksu och har bestämt sig för att fortsätta i Curt Söderströms Warberg. Även den tidigare Sävar IBF-målvakten Maria Berhe kommer att spela med division 1-gänget Warberg kommande säsong.

Vidare har Namita Andersson skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Iksu.

Nyheter 7 Maj

IBK Dalen har meddelat att man gjort klart med IBK Sundsvalls poängspruta Matilda Brusell. 20-åringen svarade för 84 poäng i division II under säsongen som gick.

Umeå City fortsätter att rusta sig inför kommande säsong i damettan. Nu kan innebandybloggen avslöja att Olle Eliasson håvat in den lovande backen Sofia Marklund, som är ytterligare en av de hårt uppvaktade City IBF-tjejerna årgång 1993.

Rykten säger även att City gjort klart med Ersbodas Malin Pahkala och att man nu ringat in 19-åriga Johanna Andreassen som ett potentiellt förvärv. Den sistnämnda som ifjol tog klivet från Boden till Schweiz och Zurich-klubben FB Riders. Nu kan alltså en flytt hemåt norrländska vidder vara nära förestående.

Som innebandybloggen tidigare uppdagat så ska Marie ”Släggan” Häggström också vara aktuell för en övergång till City från Iksu.

Nyheter 5 Maj

GUIF har gjort klart med tre viktiga pusselbitar inför kommande säsong. Trion Per Beijar, Jonas Boström och Pär Wilhelmsson återvänder till moderklubben.  IBK Dalens damer har gjort klart med Skellefteås bästa poängplockare den gångna säsongen Lina Örnberg.19-åringen som ska studera vid Umeå Universitet har skrivit på ett treårskontrakt med Elitserie-laget.

Mer Nyheter 5 Maj

Uppgifter kom fram igår om att Sandra Johansson och Hanna Söderlunds klubbskifte från Sävar till Umeå hade strandat. Det dementeras nu från Sävarhåll. Tvärtom klargörs det att det inte finns några avsikter att stoppa en övergång och att orsaken till att transfern ännu inte blivit formellt klar är att man ännu inte hunnit sätta sig ned och förhandla.

Nyheter 5 Maj

Vi börjar med ett gammalt VF-rykte som nu i högsta grad är på tapeten. Nämligen att Ina Rhöös är aktuell för IBK Dalen. Intresseförfrågan har skickats till Iksu som är fortsatt väldigt intresserade av Dalens Malin Marklund. Erik Ställ har mer eller mindre bestämt sig för spel i Ersboda SK nästa säsong, men förhandlingar pågår fortfarande med Umeå City som även samtalar med Gunnar Domeij.

Ersboda SK:s damlag går mot graven. Några av spelarna går till Iksu Ungdom. Övriga? Rykten säger att det kan startas ett TGC damlag.

Mer Ersboda. Samuel Karlsson lämnar Umeå City-falangen och är nu helt klar för Ersboda SK. Vindelns Erik Röring väntas göra klart inom kort med ”Erssi”.

Nyheter 4 Maj

Iksu Ungdom fortsätter att hämta in spelare från Ersboda. Sist i raden är backen Jessica Hugosson-Wallgren som man varit och nosat på ett flertal gånger tidigare, och som man alltså till sist lyckats locka över.

Thorengruppens damlag tar klivet tillbaka till Holmsund, dit även tränaren Anders Öqvist sägs följa med. Holmsund kommer fortsätta sitt samarbete med Obbola som enligt uppgift tar den division II-plats som blivit vakant i och med Thorengruppens upphörande. Andra uppgifter gör dock gällande att det är Vännäs som är aktuell för att få platsen.

Nedläggning och Umeå City IBF blir snart definitiva synonymer. Herrlaget var först ut och nu sägs detsamma hända med damlaget som bekant också drabbats av spelarflykt. En diger skara spelare har förvisso bjudits in till provträning, men då merparten avböjt dessa inviter så lutar det mesta åt att laget upphör.

Umeå City aviserade tidigt Hanna Söderlund och Sandra Johansson som två fina nyförvärv. Nu lutar det åt att det inte blir någon övergång för de bägge. Duon sitter på kontrakt med Sävar och efter att klubbarna inte kommit överens om någon lösning så har förhandlingarna nu strandat.

På herrfronten fortsätter Vildmännen att trycka på för en plats i nya division I. Nya öppningar har ständigt tillkommit, men den definitiva kan komma att gå i temat ”den enes bröd blir den andres död”. Spöland är ytterligare ett lag som har svårt att få ihop spelare, och kommer närmare nedläggning. Det kan alltså bli Vildmännen som tar deras plats.

På innebandyfronten mycket nytt. Dalen hade hoppats på den schweiziska landslagsmannen Roger Gerber som ersättare för flyktade Kronberg men Gerber har nu bestämt sig för Mullsjö istället. Kosingen avgjorde.

Samtidigt berättade Iksu-målvakten Elin Nordin att hon söker sig vidare efter fem säsonger i klubben. Hon har redan hunnit besöka Curt Söderströms Warberg. Kanske vi får se ett byte mellan Dalen och Iksu då Dalens Malin Marklund uppges vara intressant för SM-tvåan. Ett byte med Nordin?

Iksu Ungdom fortsätter att värva från Ersboda SK. Centern Sofia Strand har nu skrivit på ett tvåårigt avtal med Iksu Ungdom som sedan tidigare hämtat Nina Helas just från Ersboda.

Robin Johansson till Thorengruppen? Tja, åtminstone enligt en kommentar i kommentarsfältet.

Som Silly Season redan skrivit så är Peter Grubbström aktuell som tränare för Team Thorengruppen.

Nyheter 2 Maj

Sandåkern fortsätter att förstärka.  Mattias Gustafsson heter det senaste nyförvärvet, är född 1990, har ett spännande skott och återfinns på backposition.

Gustafsson flyttade till Umeå i julas och har sen dess figurerat sporadiskt på Sandåkerns division IV-träningar, men har alltså efter provträningar med Allsvenska-truppen belönats med en plats där. Spelaren i fråga kommer dock ursprungligen från Piteå och Wibax Patriots.

IBK Dalen har gjort klart med ett nyförvärv på damsidan. Det är 20-åriga Umeå City-kaptenen Matilda Lundgren som tecknat ett tvåårsavtal och återfinns sålunda i elitserien nästa säsong.

Mattias Salmela är inte bara aktuell för SSL-spel i Umeå City IBK – han är påskriven och klar. 18-åringen med hockeyrötter kommer närmast från Umeå City IBF.

Den före detta Umeå City IBF-backen och Rig:aren Jens Stenlund flyttade som bekant till Norge för två år sedan för att lira med Tunet. Nu sägs han vara aktuell för SSL-spel med Umeå City – trots att han inte lirade någon klubblagsinnebandy den gångna säsongen.

För att fortsätta på backspåret så har Rig:s Robin Johansson dragit till sig intresse från många håll. 91:an går ut gymnasiet i Umeå till sommaren och har fört diskussioner med såväl lokala lag som föreningar utifrån. Kan vi gissa att Sandåkern är en av intressenterna?

Nyheter 29 April

Sandåkern har vunnit dragkampen om speedige 91:an Anton Bergström, som den gångna säsongen svarade för 33 poäng för Umeå City IBF i herrtvåan. Den  mycket lovande rightarforwarden hade flera tunga anbud att ta ställning till men såg Sandåkern som sin bästa destination för fortsatt utveckling.

Spelarflykten blev dock för mycket för Umeå City IBF som drar sig ur division I.

Umeå City IBK däremot, lever vidare i allra högsta grad, och har fått förlängt kontraktet med Thomas Holmgren.

Nyheter 28 April

Iksu Ungdom har slagit till och värvat Ersbodas lagkapten Nina Helas. Den tidigare Ersbodakaptenen stod den gångna säsongen för 28 poäng (19+9) på 18 matcher. Med Helas och Sofia Sundqvist har Iksu Ungdom värvat rutin i massor.

Nyheter 27 April

Vindelns IF har gjort klart med ledarstaben för sitt damlag i divsion 2. Lars Rudolfsson och Johan Lundqvist fortsätter det arbete som inleddes inför den gångna säsongen och slutade med en andraplats i tvåan.

Mycket övergångssnack i dagens papperstidningar. Patrik ”Putte” Eklund har tidigare berättat för innebandybloggen om sin tveksamhet inför kommande säsong. Nu rapporteras att Iksus Peter Grubbström kan ersätta Eklund som tränare för Umeå City. Den sistnämnde har också ett förslag från Iksu och några icke namngivna klubbar (Thorengruppen typ).

Mer City. Mikael Eriksson lämnar laget för sin moderförening, division 1-laget, IBK Aston. Iksus Marie Häggström har anbud från såväl Umeå City som IBK Dalen.

I Dalen har Roger Gerber fått ett konkret kontraktsförslag att ta ställning till. På damsidan uppges Iksus Emelie Nordlinder vara klar för Dalen och Linnéa Ivarsson har förlängt sitt kontrakt med samma klubb.

Vi kan även lägga till Dalens landslagsforward Andrea Gidlund på Iksus intresselista.

Stor spridning bland Umeå City IBF-spelarna väntar. Vem går vart?

Nyheter 25 April

Umeå City värvar vidare, både på dam- och herrsidan.

Erik Nilsson är den 18-årige forwarden som ansluter från Wibax Piteå och skriver på för City efter att ha stått emot locktoner från lokalkonkurrenten Dalen. Nilsson blev den gångna säsongen tredje bäste poängplockare i norra herrtvåan med 46 poäng.

16-åriga Elsa Lindahl blir även hon blå. Den slitstarka forwarden anländer från dotterföreningen Umeå City IBF som liksom på herrsidan ser ut att drabbas av en spelarflykt kategori större.

IBK Dalen har fått klartecken för en fortsättning för Håkan Wirtala som tränare för herrlaget. Kommande säsong heter tränarkonstellationen alltså även fortsättningsvis Wirtala/Bodén.

En nyhet som legat på is ett tag är Kristoffer Karlssons övergång från IBF Dalen till Sandåkern. Karlsson visade prov på poängproducerande takter i vintern och har därför belönats med Allsvenskt spel kommande säsong. Sandåkern har för övrigt förlängt nuvarande avtal med Mattias Adolfsson och Andreas Berglund.

Thorengruppen har gjort klart med målvakten Mattias Johansson från Umeå City IBF. Den halländske hyperentertainern gör därmed sedan tidigare klara Anders ”Kingen” Johansson sällskap.

En annan ”äldre” upplysning är att Thorengruppen kastat in Pelle Westberg – tidigare oumbärlig allt-i-allo i City IBF – i ledarstaben.  Westberg kommer jobba nära spelarna och vara en extra resurs till ledarna, och kombinerar det med sitt uppdrag i Vildmännen.

Apropå Vildmännen så öppnas nu en lucka för div I-spel, trots kvalförlusten. Ankarsvik och Bollnäs är två lag som fått förfrågan om en plats i nyrenoverade ettan, där de förstnämnda dock tackat nej och där Bollnäs med största sannolik gör detsamma. Näst på tur lär bli Vildmännen, som väntar svar i början på nästa vecka.

RIG Umeå har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv på herrsidan i och med Tor Bornedal-Samils ja. Spelaren i fråga beskrivs ha sina styrkor i fysik och passningsspel. Från Rig:et går dock målvakten Albin Engholm som, när han examinerar utbildningen i sommar, återfinns hos svenska mästarna Storvreta.

Och nu. Till de som orkat läsa hit, kommer lite hett Iksu-stoff. Silvermedaljöserna har mycket sevärda landslagsforwarden Sara Kristoffersson i sin värvningskikare, då 24-åringen enligt uppgifter ska lämna Falun för att plugga i Umeå till hösten.

Iksus sportchef Niklas Ekblom har även varit i kontakt med Pixbos landslagsback Isabell Krantz (tidigare i Dalen), och Mora-stjärnan Sara Helin.  Lägg därtill Skellefteås lagkapten Frida Norström som även har att ta ställning till erbjudanden från Dalen och Endre.

Precis som Innebandybloggen skrivit tidigare är Iksu och Ekblom även på jakt efter Dalens Jenny Gustafsson och Julia Sidklev Persson, till vardags i Rig Umeå-tröjan. Det kan sålunda gå åt en hejdundrande slagkraftig trupp även kommande vinter.

Nyheter 22 April

Efter en try-out som gav mersmak har hårt uppvaktade Kristoffer Rådström nu skrivit på för Umeå City. Den 25-åringe snipern tackar därmed nej till IBK Dalen och en fortsättning i Sandåkern för att prova vingarna i blått SSL-ställ.

Sandåkern hämtar dock i sin tur den lovande forwarden Adam Andersson från Umeå City IBF. 92:an var en del Västerbottens guldlag från distriktslags-SM där han fått känna på hur det är att arbeta under båda Sandåkerntränarna Jonatan Brolin och Johan Eriksson.

Sandåkern förlänger även kontrakten med nyckeltrion Joel Bäckström, Christoffer Sjöström och målvakten Niklas Ivarsson.

Umeå IK satsar på en innebandymässig upprustning och något som kan liknas vid en ”elitsatsning”. Rent konkret innebär det att man återigen pumpar igång den juniorverksamhet som mer eller mindre självdött under det gångna decenniet. Med förre GUIF-profilen Christer Forsberg som nytillsatt ordförande i innebandysektionen ska man lägga kraft på ett slagkraftigt juniorallsvenskalag. Kanske – i linje med vad som spekulerats tidigare – genom ett antal Gimonäs-ynglingar.

Nyheter 21 April

Obbola-löftet Fredrik Edholm gör ett divisionsmässigt uppsving i och med sin övergång till Ersboda SK. Kontraktet är påskrivet och bara formaliteter återstår innan 16-åringen är helt och hållet röd.

I Umeå City IBF råder många frågetecken för tillfället. På tisdagskvällen hade man ett spelarmöte där det bland annat diskuterades en hel del om huruvida laget ska anmäla sig till division I eller inte.

Tränarposten i City IBF är ännu vakant i och med Johan Erikssons övergång till Sandåkern. Sedan tidigare har populäre lagledaren Pelle Westberg stuckit till Vildmännen. Lägg därtill att poängsprutan Anders ”Kingen” Johansson är förlorad. Med en stor del av truppen med blickarna mot andra klubbar lutar håller hela sagan på att sluta i en massiv spelarflykt. Vi följer utvecklingen som sker.

Nyheter 19 April

Tidigare lagkapten i Thorengruppen Victor Öberg har skrivit på ett tvåårskontrakt med IBK Dalen. Thorengruppen har däremot förlängt kontrakten med Viktor Aghester, Emil Granberg och Petter Sandström.

Silly Season-sidan har tidigare skrivit om Vildmännens intresse för Samuel Karlsson. Nu uppges även Ersboda SK vara intresserade av den målsprutande rightarens tjänster. Vidare har Sandåkern förlängt kontraktet med Joel Bäckström, som Umeå City visat intresse för.

Nyheter 18 April

Sandåkern har förlängt kontraktet med Niklas Blomberg. Det nya avtalet är på två år.

Umeåinnebandyn och IBK Dalen blir en högaktad profil fattigare. Ketil Kronberg flyttar hem till Norge efter fyra mycket framgångsrika år i klubben och blir hyllad av sportchefen Urban Karlsson för sin lojalitet genom åren. Nygammal klubbadress blir Gjelleråsen där Kronberg kommer figurera som spelande tränare.

Strands IK:s goalgetter Jim Forsgren uppges vara på väg bort från klubben. Forsgren var den gångna säsongen Strands bästa poängplockare med 48 poäng och dessutom med i det Västerbotten-lag som vann ett bragdartat guld på distriktslags-SM. 18-åringen lär hamna i en klubb med Umeåadress men letar fortfarande efter lockande intressenter.

Nyheter 17 April

Som det gick att läsa i dagens VF: Iksu Ungdom har slagit till och värvat den förre Iksu- och Dalenspelaren Sofia Sundqvist. För en säsong spelade hon i norska högstaligan med Mållös (annat norsk stavning). Samtidigt har Daniel Jernberg förlängt kontraktet med Umeå City.

City IBF:s Anders Johansson tackade nej till Sandåkern och gick till Thorengruppen.

Nyheter 15 April

Dragkampen om Rig Umeås Max Wahlgren är över. Målspottaren väljer bort Umeå City och återfinns nästa säsong i Superligakonkurrenten IBK Dalen. Wahlgren är en producerande forward med näsa för mål vilket han visat med 77 poäng (56+21) på 20 matcher i årets herrtvåa.

Precis som innebandybloggen tidigare uppdagat så blir Simon Stålberg ny huvudtränare för nyblivna damettan-laget IBF Dalen. Stålberg kommer närmast från Vindelns IF och har tecknat ett tvåårsavtal med Dalen. Han får vid sin sida lagets förre tränare Ulf Lundqvist och Sofia Eklund, där den sistnämnda kommer fungera som en spelande assisterande tränare.

Obbola-talangen Albin Andersson skiftar färg från grönt till rött. Enligt säkra källor skriver 93:an på för Ersboda SK idag. Fredrik Edholm är en annan OIK-produkt som satts i förbindelse med ”Ersi”. Är han näst på tur?

Nyheter 14 April

Aktivitet i Dalen-lägret. Johan Samuelsson har skrivit på ett nytt kontrakt och Fredrik Hörnkvist återvänder efter ett år vid sidan av.  Med andra ord kan det återigen bli tre målvakter i Dalen då även Löfgren har kontrakt och Rudeström ser Dalen som första alternativet. Roger Gerber har strukit Finland från listan av möjliga destinationer kommande säsong vilket ökar möjligheterna för Dalen.

Nyheter 11 April

Sju provspelare fanns på plats när Umeå City körde ”try-out-söndag”. Från Sandåkern målvakten Simon Brändström och Kristoffer Rådström. Från Umeå City IBF Anders ”Kingen” Johansson och Anton Bergström, från Wibax Piteå Erik Nilsson, från Spöland Henrik Schäfer och från Ersboda Sebastian Söderlund.

Samtidigt har Umeå City knutit till sig fystränaren Lars-Gunnar Skoog till sitt stall. Skoog var redan på 90-talet del av Citys ledarstab och nu blir det alltså en återkomst. Här kan ni följa hans blogg på folkbladet.nu.

Nyblivna division 1-laget Vildmännens IF uppges vara intresserade av att knyta till sig Samuel Karlsson och nämnde Anders Johansson.

Nyheter 10 April

Som en läsare redan skrivit i en kommentar: Mikael Hjelm lämnar Umeå City IBF för Ersboda SK. Mer då? Umeå IK uppges vara intresserade av att ta hand om det tidigare så framgångsrika juniorlaget Böle BK (många lirar idag i GUIF). Den förre Vindelntränaren Simon Stålberg uppges bli ny tränare för nyblivna division 1-laget IBF Dalen.

Ketil Kronberg har fått en intresseförfrågan från nyblivna Superligalaget Linköping men den gode norrmannen sade vänligen men bestämt till Innebandybloggen att det endast är flytt till Norge eller spel i IBK Dalen som gäller för ”Kjelle”. Wibax Piteås kapten Erik Nilsson (född 1991) är intresserad av spel i IBK Dalen och klubben uppges vara sugna på den spelskicklige centern.

Målvakten Martin Rudeström står utan kontrakt till nästa säsong. Både en förlängning med Dalen och ett kontrakt med Umeå City är aktuellt. ”Det lutar åt fortsätt häruppe i Norrland och med Dalen” säger Rudeström som även har kontraktsförslag från ett nyblivet div 1-gäng i Varbergstrakten.

I City råder osäkerhet på tränarsidan. ”Putte” Eklund har inte bestämt sig för kommande säsong.

Skellefteås Frida Norström är inte bara intressant för IBK Dalen. Även Endre IF sägs ha kontaktat centern.

Nyheter 9 April

En Skellefteå-trio provtränar med IBK Dalen. Det handlar om Frida Norström, Lina Örnberg och Anna Asplund. Särskilt U19-landslagscentern Norström lär vara ett hett alternativ för Dalen. Dessutom känner sig Matilda Lundgren (Umeå City) för i Elitseriemiljö med Dalen. Henrik Vilhelmsson har som bekant skrivit på nytt ettårskontrakt med samma gäng.Från utsidan av våra lilla länsbubbla kan vi berätta att Christian Mattson väljer att gå i lagkamraten Carlströms fotspår och fortsätta karriären i IBF Falun.

Mer Dalen dam. Nina Sorsa verkar ha tappat suget och väljer att varva ned. Frida Stegeby flyttar till Norge och Olivia Lundkvist går till IBF Dalen.

Samtidigt är Sandåkern inte ensamma om att jaga City IBF:s Anders Johansson. Även Thorengruppen är heta på Holmsundsfostrade Johansson.

Nyheter 8 April

Poängkungen Andreas Carlbom har satt stopp för alla spekulationer om sin framtid och skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Thorengruppen. Till nästa säsong kan ”Calle” i det nyblivna division I-laget få sällskap av Umeå City-forwarden Mats Jonsson. Parterna har träffats och fört en diskussion och Jonsson har fått ytterligare ett hett alternativ vid sidan av IBK Dalen och en eventuell förlängning med City. Norska Slevik är uteslutet för Jonssons del erfar innebandybloggen.

Beträffande Alexander Bodéns vara eller inte vara i IBK Dalen så är inte sista ordet sagt i frågan – trots motsägande uppgifter i andra medier. Det har sagts att Bodén beslutat sig för att stanna i Schweiz ytterligare ett år, men spelaren i fråga har inte bestämt sig och Dalen framstår fortfarande som ett alternativ. Övergången hänger på att sambon får jobb i Umeå.

Jonas Söderström kommer tillsammans med Olle Eliasson kampera ihop i båset för Umeå City-damernas räkning. Eliasson skrev på ett treårsavtal för några veckor sen och nu har gamle parhästen från Sävar gjort detsamma.

Nyheter 7 April

Vi har skrivit det förr: I Umeå City IBF händer det grejor. På damsidan har man nu kontaktat hela åtta spelare i Vindelns IF, varav en född 1996 (!), för provträning. Lagen spelar som bekant i samma serie där Vindeln slutade tvåa och Umeå City IBF åtta.

Nyheter 5 April

Sandåkern tog klivet upp till Allsvenskan och som brukligt finns det intresse för många av spelarna. Umeå City har visat intresse för Kristoffer Rådström, Christoffer Sjöström, Joel Bäckström och målvakten Simon Brändström. Bättre sent än aldrig: Thorengruppen har förlängt kontrakten med Erik Boström, Mattias Öredahl och Jakob Arvidsson.

Nyheter 3 April

Den lovande Obbola-duon Albin Andersson och Fredrik Edholm spottade in poäng i juniorserien i vinter och visade även framfötterna för OIK i herrtrean. Nu har de båda 93:orna setts i träning med Ersboda SK och ska dessutom ha fångat Umeå City IBF:s uppmärksamhet.

Nyheter 2 April

Ibkdalen.se rapporterade att Johan ”Lingon” Lindgren var klar för comeback i IBK Dalen. När vi så här dagen efter ser nyktert på saken så inser alla att det var ett 1:a april-skämt. Följer Sävars Susanne Persson lagkamraterna Sandra Johansson och Hanna Söderlund och tränaren Olle Eliasson till City?

Mer från 1 April

Verkar vara någon form av massflykt från Umeå City IBF. Mikael Hjelm och Jack Anderback ryktas till Vildmännen. Samtidigt är det osäkert om Mikael Zingmark spelar i Umeå City nästa säsong. Studierna kan eventuellt tvinga ”Zingo” från stan. På ledarsidan i Thorengruppen talas det om förändringar. Vildmännen-värvade Pelle Westberg kan få en roll i division 1-laget också.

Nyheter 1 April

Vi rivstartar med en bunt gamla och nya rykten där vi tar med det hetaste, annars skulle detta bli världens längsta inslag.

Dagens bomb briserade redan under säsongen, men övergången rann ut i sanden. Nu står det fast och klart att stjärntalangen Amanda Öhman skiftar klubbadress, från Iksu Ungdom till IBK Dalen. 16-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt och Dalenledningen lär nog gnugga händerna över att ha snuvat åt sig Öhman framför näsan på lokalkonkurrenten Iksu. Datumet till trots – detta är inget skämt! Läs mer i torsdagens VF.

Iksu ska å sin sida vara intresserad av att roffa åt sig från just Dalen med backklippan Jenny Gustafsson i sikte. 91:an är bofast i U19-landslaget och en mycket intressant framtidsspelare. ”JG” överväger enligt uppgift Iksu som ett alternativ, Täby (där hon har ett förflutet) som ett annat och ytterligare en säsong i Dalen som ett tredje.

Annars handlar det på damsidan mycket om Umeå City IBF-talangerna Frida Johansson, Mimmi Engman och Sofia Marklund. Imponerande division II-spel har gett eko bland klubbarna högre upp och IBK Dalen, Iksu Ungdom och Umeå City är klubbarna som står främst i ledet för en övergång. IBF Dalen har även nämnts som en intressent. Noterbart är dessutom att City IBF även har fler spelare med potential som kan tänkas byta klubb.

På herrsidan står Rig Umeås supersniper Max Wahlgren i valet och kvalet mellan IBK Dalen och Umeå City, där övriga alternativ är uteslutna. Läs mer i torsdagens VF.

Schweiz-proffset Alexander Bodén är öppen för en återkomst till Dalen men kan också välja Pixbo. Från alplandet har redan Mattias Wallgren kommit och som bekant så finns det också en möjlighet att Umeå-publiken får se Roger Gerber i svart kommande vinter.

I Umeå City råder det spelarflykt där Daniel Pettersson och Lars Bergström definitivt lämnar skutan. Erik Ställ och Mats Jonsson har varit i Fredrikstad i Norge och bekantat sig med Slevik. Jonsson har också ett anbud från IBK Dalen att ta ställning till.

City har även inbjudit spelare till en provspelsträning i mitten på april dit bland annat Sandåkern-forwarden Kristoffer Rådström och målvakten Simon Brändström är inbjudna. Frågan är om det finns ett seriöst intresse bakom det?

I Sandåkern är det en del på G. SSK-tränaren Jonatan Brolin får sällskap av sin gode vän Johan Eriksson i båset. Eriksson kommer närmast från Umeå City IBF och ska försöka plocka med sig några spelare därifrån med Anders ”Kingen” Johansson och Markus Khan som de mest intressanta.

Vi fyller på med mer silly-karameller när när vi hittar något gott!

ooo

HERRAR

IBK Dalen

-Klara spelare in: Mattias Wallgren (Wiler-Ersigen, Schweiz), Fredrik Hörnkvist (comeback), Max Wahlgren (Rig Umeå IBF), Victor Öberg (Thorengruppen)

-Klara spelare ut: Victor Selindh (Flyttar till Göteborg), Ketil Kronberg (Gjelleråsen, Norge)

-Rykten, spelare in: Alexander Bodén (Grasshoppers, Schweiz), Mats Jonsson (Umeå City), Fredrik Ottosson (Thorengruppen).

-Rykten, spelare ut: Martin Rudeström (Umeå City)

Umeå City

-Klara spelare in: Kristoffer Rådström (Sandåkerns SK), Erik Nilsson (Wibax Piteå), Mattias Salmela (Umeå City IBF), Simon Brännström (Sandåkerns SK), Gunnar Domeij (förlängning).

-Klara spelare ut: Lars Bergström (slutar), Daniel Pettersson (Täfteå IK/slutar), John Edström, Mikael Eriksson (Aston)

-Rykten in: Emil Johansson (Rig Umeå IBF), Fredrik Ottosson (Thorengruppen), Henrik Schäfer (Spölands IF), Sebastian Söderlund (Ersboda SK), Christoffer Sjöström (Sandåkern), Joel Bäckström (Sandåkern), Martin Rudeström (IBK Dalen), Jens Stenlund (Tunet, Norge).

-Rykten ut: Mats Jonsson (IBK Dalen/Thorengruppen), Erik Ställ (Slevik, Norge/lägga ned, Ersboda SK), Andreas Tuomas (Thorengruppen), Per Beijar (Gimonäs UIF), Mikael Zingmark (studier på annan ort)

Sandåkerns SK

-Klara ledare in: Johan Eriksson (Umeå City IBF).

-Klara spelare in: Adam Andersson (Umeå City IBF), Kristoffer Karlsson (IBF Dalen), Anton Bergström (Umeå City IBF) Mattias Gustafsson (Piteå), Jesper Fransson (IBF Dalen)

-Klara spelare ut: Joakim Hagenmalm (Flyttar till Norge), Kristoffer Rådström (Umeå City), Simon Brändström (Umeå City).

-Rykten spelare in: Robin Johansson (Rig Umeå).

-Rykten spelare ut:  Joel Bäckström (Umeå City), Christoffer Sjöström (Umeå City)

Ersboda SK

-Klara spelare in: Mikael Hjelm (Umeå City IBF), Albin Andersson (Obbola IK), Fredrik Edholm (Obbola IK), Samuel Karlsson (Umeå City IBF).

-Klara spelare ut: -.

-Rykten ut: Sebastian Söderlund (Umeå City), Jim Johansson (TGC)

-Rykten in: Emil Schefström (Gimonäs UIF), Vidar Tirén (Gimonäs UIF), Erik Röring (Vindelns IF), Johan Röring (Vindelns IF), Erik Ställ (Umeå City).

-Övrigt: Letar enligt uppgift ledare som ska hjälpa Tomas Hugosson-Wallgren.

Team Thorengruppen SK

-Klara ledare in: Pelle Westberg (Umeå City IBF/Vildmännen)

-Klara spelare in: Anders Johansson (Umeå City IBF), Mattias Johansson (Umeå City IBF), Björn Lindeberg (Granlo BK), Markus Khan (Umeå City IBF), Jim Johansson (TBS Umeå SK)

-Klara spelare ut: Victor Öberg (IBK Dalen).

-Rykten spelare in: Andreas Tuomas (Umeå City), Johan Boström (TBS Umeå SK), Mats Jonsson (Umeå City), Robin Johansson (Rig Umeå).

-Rykten spelare ut: Fredrik Ottosson (Umeå City/IBK Dalen).

Rig Umeå IBF

-Klara spelare in: Filip Persson (IBF Dalen), Marcus Berglund (Röbäcks IF), Albin Sjögren (Hässelby SK), Sebastian Degeryd (BK Vålberg), Adam Hedin (Ulvsby IBF).

-Klara spelare ut: Tim Wiklund (Pixbo), Max Wahlgren (IBK Dalen), Albin Engholm (Storvreta).

-Rykten spelare in: -.

-Rykten spelare ut: Emil Johansson (Umeå City).

Spölands IF

-Klara spelare in: -.

-Klara spelare ut: David Olsson (slutar).

-Rykten spelare in: -.

-Rykten spelare ut: Henrik Schäfer (Umeå City).

Övrigt: Rykten säger att Spölands IF har svårt att få ihop spelare och kan komma att dra sig ut.

Umeå City IBF

-Klara ledare ut: Johan Eriksson (Sandåkerns SK), Pelle Westberg (Vildmännens IF).

-Klara spelare in: -.

-Klara spelare ut: Pär Wilhelmsson (ny klubb oklar), Mikael Hjelm (Ersboda SK), Anders Johansson (Thorengruppen), Adam Andersson (Sandåkerns SK), Mattias Johansson (Thorengruppen),Mattias Salmela (Umeå City IBK), Samuel Karlsson (Ersboda SK), Markus Khan (Thorengruppen), Anton Bergström (Sandåkerns SK)

-Rykten in: Erik Röring (Vindelns IF), Johan Röring (Vindelns IF), Albin Andersson (Obbola IK), Fredrik Edholm (Obbola IK).

-Rykten ut:-.

Skellefteå IBK

Klara spelare in: -.

Klara spelare ut: -.

Rykten spelare in: -.

Rykten spelare ut: -.

Umeå IK

Klara spelare in: -.

Klara spelare ut: Olof Bylund (militärtjänstgöring), Andreas Sturesson (Flyttar söderut).

Rykten spelare in: André Skedebrant (Gimonäs UIF), Erik Röring (Vindelns IF), Johan Röring (Vindelns IF).

Rykten spelare ut: -.

Vildmännens IF

Klara ledare in: Pelle Westberg (Umeå City IBF)

Rykten spelare in: Jack Anderback (Umeå City IBF).

ooo

DAMER

Iksu

Klara spelare in: Jenny Gustafsson (IBK Dalen), Frida Norström (Skellefteå), Julia Sidklev Persson (Rig Umeå IBF)

Klara spelare ut: Frida Stenvall (Flyttar söderut), Elin Nordin (Warberg), Emelie Nordlinder (IBK Dalen), Marie Häggström (Umeå City)

Rykten spelare in: Simone Berner (Dietlikon, Schweiz), Tanja Heusser (Dietlikon, Schweiz), Isabell Krantz (Pixbo), Andrea Gidlund (IBK Dalen), Malin Marklund (IBK Dalen)

Rykten spelare ut: Ina Rhöös (IBK Dalen, Sten Sture).

IBK Dalen

Klara spelare in: Amanda Öhman (Iksu Ungdom), Matilda Lundgren (Umeå City IBK), Emelie Nordlinder (Iksu), Lina Örnberg (Skellefteå IIF), Matilda Brusell (IBK Sundsvall), Frida Johansson (Umeå City IBF), Linn Mikaelsson (Hammarängen).

Klara spelare ut: Nina Sorsa (lägger ned), Frida Stegeby (Norge), Olivia Lundkvist (IBF Dalen), Jenny Gustafsson (Iksu)

Rykten spelare in: Ina Rhöös (Iksu), Simone Berner (Dietlikon, Schweiz), Tanja Heusser (Dietlikon, Schweiz), Mimmi Engman (Umeå City IBF), Isabell Lilja (IBK Dalen).

Rykten spelare ut: Ida Linné (Flyttar söderut), Andrea Gidlund (Iksu), Malin Marklund (IBK Dalen)

Skellefteå IBK

Klara spelare in: -.

Klara spelare ut: Frida Norström (Iksu), Anna Asplund (IBK Dalen), Lina Örnberg (IBK Dalen).

Rykten spelare in: -.

Rykten spelare ut:

Rig Umeå IBF

Klara spelare in: Amanda Hill (Jönköpings IK), Nathalie Jakobsson (Jönköpings IK), Ida Sundberg (IK Södra Dal), Emelie Jansson (Täby IS), Rebecka Heed Arvidsson (Nykvarns IF)

Klara spelare ut: -.

Rykten spelare in: -.

Rykten spelare ut: Pauline Karlsson (Flyttar söderut), Erika Rosenqvist (Söderut)

Ersboda SK

Klara spelare in: -.

Klara spelare ut: Sofie Strand (Iksu Ungdom), Nina Helas (Iksu Ungdom), Jessica Hugosson Wallgren (Iksu Ungdom).

Rykten spelare in: -.

Rykten spelare ut: Linnea Jonsson (Iksu Ungdom).

Övrigt: Laget går i graven.

Umeå City

Klara ledare in: Olle Eliasson (Sävar IBF), Jonas Söderström (Sävar IBF).

Klara spelare in: Sandra Johansson (Sävar IBF), Hanna Söderlund (Sävar IBF), Elsa Lindahl (Umeå City IBF), Sofia Marklund (Umeå City IBF), Marie Häggström (Iksu)

Klara spelare ut: Matilda Lundgren (IBK Dalen)

Rykten spelare in: Frida Johansson (Umeå City IBF), Mimmi Engman (Umeå City IBF), Susanne Persson (Sävar IBF), Malin Pahkala (Ersboda SK), Johanna Andreassen (FB Riders, Schweiz).

Rykten spelare ut: -.

Rykten ledare in: -.

Iksu Ungdom

Klara spelare in: Sofia Sundqvist (comeback), Nina Helas (Ersboda SK), Sofie Strans (Iksu Ungdom), Jessica Hugosson Wallgren (Ersboda SK)

Klara spelare ut: Amanda Öhman (IBK Dalen)

Rykten spelare in: Frida Johansson (Umeå City IBF), Mimmi Engman (Umeå City IBF), Sofia Marklund (Umeå City IBF), Linnea Jonsson (Ersboda SK)

Rykten spelare ut: Isabell Lilja (IBK Dalen).

IBF Dalen

Klara ledare in: Simon Stålberg (Vindeln).

Klara spelare in: Olivia Lundkvist (IBK Dalen).

Klara spelare ut: Helena Marklund (slutar), Johanna Wahlberg (slutar).

Rykten spelare in: Frida Johansson (Umeå City IBF), Mimmi Engman (Umeå City IBF), Elsa Lindahl (Umeå City IBF), Sofia Marklund (Umeå City IBF), Josefine Sandström (Sandåkern), Nina Sorsa (IBK Dalen), Malin Edfors (Sävar IBF)

Rykten spelare ut: -.

Rykten ledare in: –

27 kommentarer

 1. 8 spelare från Vindeln och 1 född 96??? City har ju varit väldigt kritiska mot Iksu ung men nu gör man precis samma sak. Värva en 14 åring…..?

 2. Det finns inte någon 96:a eller yngre, som är aktuell för Umeå city IBF:s damlag nästa år.Däremot så stämmer det att en Vindelnspelare provtränar med oss v.15 och två andra v.16. /Pierre Sjögren, tränare i Umeå city IBF

 3. Intressant diskussion som förs här…

  Nej det stämmer nog att ingen 96:a kommer provträna med City IBF. Men det beror ju enbart så vitt jag förstått på att den tillfrågade 14-åringen tackade nej. Det moraliska/omoraliska att ens fråga en spelare som går i sjuan kvarstår ju fortfarande.

  ”Ingen ungdomsspelare ska kontaktas i värvningssyfte innan man slutat grundskolan.”

  Orden kommer från Västerbottens Innebandyförbunds Silly Season-text. En text som uppenbarligen inte Umeå City IBF läst.

  //Nils Vilhelmsson, Vindelns IF

 4. Någon 96:a har inte sagt nej till någon provträningen för vi har inte pratat med någon 96:a inför nästa säsong.Har ni frågor så kan ni ringa mig! i stället för att gå efter rykten !

 5. Kan dementera ryktena om att Umeå City ibfs Mikael Hjelm är på väg till Vildmännen. Han är nämligen klar för ersboda! 🙂

 6. Västerbottens Innebandyförbund har tagit fram en policy för Silly season som föreningarna skrivit under. Vi vill inom VIBF freda spelare under 16 år, dock med några få undantag. Läs policyn på vår hemsida. Vi utgår från att varje förening och ledare följer policyn för att vi fortsättningsvis ska ha en mångfald av lag/föreningar och fortsatt positiv utvecklingspiral för Västerbottensinnebandyn! Jag håller med föregående kommentar i aktuell fråga, prata direkt med varandra, face to face, istället för att spekulera och skapa rykten för att reda i saker. De mår innebandyn bäst av! Västerbottens Innebandyförbund tar gärna en diskussion, hör av er i så fall.

 7. Nej Hildingsson det är helt vansinigt att försvara denna värvarhysteri på unga spelare alla vet att iksu ungdom har hållit på med detta i alla år
  att nu tydligen andra klubbar
  gör lika dant är bara tråkigt,men att ordförande i v-innebandyförbund ska försöka
  försvara dessa eventuella värvningsförsök är faktisk enbart patetiskt.

 8. Det är bara instämma med Stefan Berglund, de ledare som inte vet att IKSU U alltid gått utanför silly season reglerna finns inte.

  Alla andra lag har hela tiden hävdat detta att IKSU U värvar i en egen ”regelvärld”, vilket svårt och säga men den är i alla fall inte enligt VIBFs rekommendationer.

  Vad det beror på får väl IKSU U men framförallt förbundet besvara?!?..

  Nu har vissa andra lag försökt att hävda sig och då gör man på samma vis som IKSU U och DÅ reagerar förbundet i forma av nämde Hildingsson. Lite märkligt men inte oväntat.

  Med trevliga Innebandyhälsningar./PP

 9. O den hänvisade skriften silly season av Hildingsson.
  Där finns även de lag som skrivit under och gissa om IKSU U är ett av få lag som INTE skrivit under. IKSU har gjort det men IKSU och IKSU U är ju två olika föreningar…ELLER?

 10. det ryktas om att talangen från obbola william henriksson har skrivit ett 1års kontrakt med umeå city (SSL)

 11. hej bloggen, hej världen!
  hade bara tänkt berätta att daniel nilsson( vindelns if ) skrivit på ett 0,5 års kontrakt med spölands j20.. detta betyder orhört långa resor för den spelskicklige råtta som han är ..

 12. Umeå City IBF har kris både på herr och damsidan. Damledarna sitter och ringer runt och anmäler intresse på massor av spelare i flera olika klubbar. Seriöst??????

 13. Ume City ringer runt och anmäler intresse på olika spelare, vilken förening gör INTE det?? Urban och Co!, Dille och CO! och alla andra…

  vad är problemet?

 14. Nej det är just det som är intressant. City IBK har alltid varit kritisk mot Dille, Urban och company. Men nu kör dom samma race själva. Spelarbristen i IBF gör att man ringer hejvilt runt och bjuder in spelare.

 15. Mellan säsongerna måste man se om sitt eget lag, först och främst.Blir laget söndervärvat av lag från t ex högre divisioner eller att de spelare man har slutar pga flytt eller åldersstrecket, så förstår jag att man måste värva från andra lag, cred till denna.Tyvärr drabbar det andra lag, men så är det. Om den som värvar ”sköter sina kort” och ringer t ex tränaren i det lag man vill värva ifrån, så har man sköt sig och har man bara ringt spelaren man vill värva, så får man banner av Thores mamma. Så till sist, har Umeå city IBF lite spelare, så får dom självklart ringa runt och fixa spelare, så att de kan ställa upp med ett lag nästa säsong.

 16. Instämmer i flera av inläggen. Varför ha en rekomendation om hur man skall agera under ”silly season” när det är dom stora klubbarna som missköter detta mest. Och sen så blir man ”beskyddad” av förbundsfolk.
  Nä nu är det dax att smälla ngn på fingrarna, men frågan är bara VEM?
  Och IKSU ungdom skall tamefan skämmes att hålla på år efter år med sina värvarfasoner.
  Att inte dom skrivit på ”avtalet” förstår jag. Varför tar ingen i storiksu tag i detta ofog ? Men dom ligger ju bara och lurar i vassen, för dom får ju ta del av dessa värvningar.
  IKSU ta och skaffa er en farmarklubb. Så att ni kan producera lite egna spelare !

 17. Robin Johansson från RIG går troligtvis till Thoren, även om nu Brolin vill ha han till SSK. Ännu är det inte säkert om Johansson stannar uppe i Norr. Men säkra källor säger att det beror på äktenskapet.

  Om han nu inte tänker satsa på en helhjärtad karriär som chillare efter U-19 landslaget blir det nog som tidigare nämnt: Thoren för den danskfödda bollsmekaren

 18. Säkra källor säger även att Daniel Sandström sagt att han kommer lämna UIK dock ingen klubb klar

 19. Enligt en säker källa så har holmsundssonen jonas hjelm lämnat rig umeå ibf, i vilken klubb hamnar han i? Sandåkern ska redan ha visat intresse för den spelskickliga centern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *