När alla vännerna gått hem

1674 personer har lämnat Gammliahallen. Ett gäng febrilt arbetande grabbar sliter bort mattan som Tv4 Sport lämnat efter sig. Kollega Bergstedt har lämnat – Bålfors likaså. Tv-inslagen är uppe på webben, helt sjukt nog – men jag tror till och med att Dalenoraklet Urban Karlsson har lämnat hallen. Röken från Dalenherrarnas intro har just slukats av den friskluft som kommit in från utpasserande åskådare, mätta och nöjda efter en maratonkväll i innebandyns tecken.

Vi började med att se Sandra Larsson göra hattrick för andra matchen i rad. Vi fick se storspelande Malin Marklund – igen. Jag vet inte vad som stoppar henne från landslagsspel nu. Den form hon håller i dagsläget gör henne till en av Sveriges bästa målvakter just nu. Urban Karlssons gäng ligger på en tredje plats i elitserien efter kvällens seger mot Falun med 6-3. På fyra matcher har Dalen bara gjort ett mål mindre än SM-guldmedaljörerna i Rönnby – det är imponerande.

Med en förstafemma i storform och en andrafemma som bara blir bättre och bättre så ser det helt klart ljust ut för Karlssons gäng. Linnea Ivarsson, Emelie Nordlinder, Isabella Larsson, Jennie Holmberg, Sandra Larsson, Julia Nordin, Malin Marklund – med flera – har träffat formtoppen samtidigt. Den stora frågan är ju bara om man klarar att hålla den här nivån över hela serien. Det återstår att se, men nu kan vi suga på kvällens karamell.

I herrarnas match så var det match i tio minuter. City kämpade och skapade farligheter för att hänga med i matchen, men stolparna var inte på lagets sida och Fredrik Hörnqvist var för bra i hemmamålet. Annars var det Johan Samuelsson som imponerade mest i den första perioden. Centerstjärnans comeback från skadan tillförde ännu mer klass till Dalens högoktaniga förstafemma. Peder Boden kom först igång på allvar i den andra perioden, men Christian Hjort var skottvillig redan från början. Åtta mål av Christian såhär långt – det leder han Superligans skytteliga med.

Samuelsson har utvecklas ännu ett steg från förra säsongen och det ska bli kul att se hur högt man väljer att värdera honom i Svensk innebandyn vansinniga konkurrens till landslaget. Samuelsson borde vara väldigt högt upp på listan – oavsett vem han konkurrerar med. I övrigt så var det kul att se Jonas Swahn och Max Wahlgrens samarbete. De båda bevisade återigen att de kommer bli sylvassa superligaspelare, även om de redan är bra, så kommer de vara stjärnor i ligan inom en snar framtid. Filip Stenmark imponerar även han. Yngve Nordin likaså. Ja, det är enkelt att konstatera – Dalen var bättre på allt den här kvällen.

City har det fortsatt väldigt tungt i defensiven. Man blir oerhört passiva i försvarsspelet och man faller tillbaka på ett lustigt sätt utan att plocka upp markeringarna i slottet så Dalenspelarna kunde göra instick och skjuta direkt från tre-fyra meter – då spelar det inte någon roll om målvakten som ska försöka rädda heter Domeij eller Brändström.

Nej, City skapar en hel del – men det är i de avgörande momenten man inte räcker till. Defensiven är ett exempel – målskyttet ett annat. Laget hade, av vad jag kan minnas, hela sex stolpskott i matchen. Visst, nära skjuter ingen hare, men mål på några av dem och vi hade haft en helt annan match. Ja, diagnosen lider mot sitt slut, men det som är enklast att konstatera är följande:
Defensiven var för dålig i City, Hörnkvist var för bra, och Samuelssons återkomst överglänste det mesta.

Tack för mig. Inom kort rivstartar vi bloggen igen – då är det slut på sporadiska inlägg – då kör vi för fullt!

4 kommentarer

  1. Fast Umeå City har spelat klockrent försvar i de två första matcherna och släppt in minst mål av alla efter två omgångar så att säga att dom har det fortsatt tungt är lite att ta i.

    I gårdagens match dock bedrövliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *