Vid sidan av eliten

I den nya Allsvenskan har Sandåkern fått en tung start. Redan efter fyra omgångar har det röda kollektivet fem poäng upp till nedflyttningsstrecket (men än värre är det för Hässelby och Odelberg/Ingarö som har noll poäng hittills).

I helgen blev det en hedersam förlust med 11-8 nere i Stockholm mot Järfälla.  Christoffer Sjöström gjorde tre mål och två assist, och klättrade därmed upp till en nionde plats i den totala poängligan med totalt sex mål och tre assist.

***

Herrarnas division II ser ut att bli intressant i år. I lördags kollade jag på toppmötet Vildmännen – Hörnefors. Gästerna, som inlett säsongen övertygande,  vann helt rättvist med 4-5 mot ett väldigt blekt hemmalag.

Slutsekunderna blev väldigt dramatiska då Patrik Johansson snodde åt sig bollen i boxplay. Helt fri drog han målvakten, men backhandavslutet gick tätt, tätt utanför.

Vildmännens poängkung Petter Eriksson spelade med feber och lämnade banan poänglös. Nu väntar en penicillinkur för honom och därmed 10 dagars vila (han missar alltså nästa helgs viktiga match mot TBS).

I Hörnefors imponerade unge Martin Bjuggstam (född -93) med två fina mål. Hörnefors har förövrigt seriens, eller kanske rent av Sveriges tyngsta, förstakedja med Erik Vähä (11 mål så här långt) och Johan Königsson. Tredjelänken i form av evighetsmaskinen Joakim Södermark drar dock ner medelvikten en aning…

**

Såg även slutet av GUIF – SPIF (Superior performance in floorball), där hemmalaget vann komfortabelt med 8-4 trots avsaknad av Per Beijar och Kristoffer Strandberg.

Efter första perioden ledde SPIF med 2-3, men sedan gjorde GUIF fem raka mål och vände på steken. Den Umeå City IBF-värvade trion Henrik Nilsson, Mattias Bohman och Pär Wilhelmsson imponerade för GUIF. Även Petter Lundström var pigg och gjorde två mål.

*

Respekt till TBS Umeås Daniel Nygren som har fantastiskt fina 0+11 efter tre matcher (det står 1+11 på innebandy.se men det är fel. Han har inte gjort något mål ännu).

*

Avslutningsvis lite Division I damer.

Först och främst måste man ju nämna IBF Dalens framfart. Vem hade räknat med att nykomlingen skulle ligga trea efter fyra omgångar? De har förvisso haft ett förhållandevis lätt spelschema (Sundsvall (b), Ankarsvik (h), Sala Silverstaden (b), Alunda (h) ) men det är också dessa segrar som måste tas om laget ska klara av sin målsättning att hålla sig kvar i denna tuffa serie där fyra(!) av tolv lag åker ut.

Umeå City och Iksu Ungdom ligger under strecket just nu efter ringrostiga inledningar men kommer att klättra eftersom. RIG Umeå och Skellefteå IF har inlett med två vinster och två förluster var och ligger med det i mitten på tabellen.

Noterbart är att poängligans top-10 just nu består av fem spelare från länsklubbar. RIG Umeås Caroline Deutgen ligger tvåa med 8+3, Skellefteås Josefine Lundqvist är trea med 4+6, Citys Malin Strömberg är delad fyra med 3+6 och RIG Umeå-duon Matilda Sjödin och Cornelia Fjellstedt ligger delad nia med sju poäng var.

(Att skriva om Division I herrar överlåter jag till någon av mina kollegor eftersom jag själv spelar där)


1 kommentarer

  1. Kul att bloggen verkar vakna upp till liv. Arvidsson och Bålfors har bra koll på läget i de flesta divisionerna. Skriv mer och ofta. Ni gör ett bra jobb….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *