Vissa spelare vet hur man fjäskar


När Jonas Svahn reducerade till 4-3 i mötet med Warberg så gav han inte bara sitt lag hopp om seger – han gav mig dessutom ett rejält försprång i helgens tipsduell (tack för det, Jonas). Men där tog det roliga slut för Dalen och efter 60 minuter kunde man konstatera säsongens första förlust. Man var länge med i matchen, men i den tredje perioden orkade man inte hålla emot och gästerna kunde göra fyra raka mål efter Svahns andra för kvällen.

Trots förlusten så leder laget fortfarande Svenska Superligan – och Christian Hjort ligger fortfarande topp tio i poängligan på sina elva poäng fördelat på nio mål och två assist. Däremot så är man inte lika överlägsna statistikmässigt, som man var inför matchen. Då hade man gjort flest mål och släppt in minst.

**

IBK Dalens damer hade en trevligare helg. Trots en innerlig kämpainsats mot Malin Marklunds nya landslagsvänner – Jorunn Göransson, Isabell Krantz, Therese Persson och Elin Tjärnström – så blev förlust med 2-5 efter det att Jennie Holmgren och Isabell Larsson målat en gång vardera, en klen tröst för Urban Karlsson, men hans förstakedja fortsätter att producera. Linnéa Ivarsson var Dalens bästa spelare i en match där man föll på grund av brist på effektivitet. Pixbo var snäppet vassare helt enkelt.

Under söndagen så avfyrades den trippelraket man hade tänt gnistan till under lördagen. En riktig krigartillställning där Dalen tvingades jobba från underläge efter att ha legat under med 0-2. Gästerna kämpade sig in i matchen och kunde ha gjort fler mål än de fyra man till slut gjorde – men det räckte ju då Lockerud Mariestad bara gjorde tre. Jennie Holmgren blev bästa målskytt med sina två baljor – tack för det, Jennie(!) – Jennifer Stenlund och Sandra Larsson gjorde de övriga.

En tuff bortaturné är över för Dalens båda lag. Damerna får ändå känna sig relativt nöjda med att ha tagit tre poäng. Herrarna hade säkerligen önskat mer. Beröm däremot till Lockerud som kämpade på riktigt ordentligt och som, om man behåller den kämpaglöden, kommer sno flera poäng av de andra elitserielagen. Problemet man har är den totala frånvaron av eget spel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *