Pulsen på ”Dille”

Umeå Citys Daniel ”Dille” Jernberg har hängt med ett tag i innebandykretsar. Det vittnar hans ”sida” på innebandy.se om:

”Tidigare klubbar:

Gävle GIK 02/03
Visby IBK 01/02 – 02/03
Umeå City IBK 99/00 – 01/02
Ume Ibs 99/00
Ersboda SK 94/95 – 97/98
Umeå City IBK 93/94 – 94/95
Ersboda SK 93/94”

Men det är först nu i slutet av karriären som han har fått känna på SSL-spel med Umeå City. Det här blir Dilles och lagets tredje säsong i högsta serien.

Och inledningen av densamma har varit väldigt lovande så här långt. Umeå City ligger faktiskt fyra i serien efter sju fulla omgångar, före lag som bland annat Caperio/Täby, Storvreta och Pixbo.

I helgens match mot bottenlaget Balrog fick dock Umeå City nöja sig med ett kryss. Det tredje krysset på lika många försök mot ”de sämre lagen” (Mullsjö, Linköping, Balrog).

– Vi började matchen helt okej, sedan i andra så vet jag inte riktigt vad som hände. Det blev lite samma scenario som mot Mullsjö, de trillar in någon boll och då börjar vi jaga en och en istället för att spela tillsammans, säger han.

Vad sa ni till varandra i omklädningsrummet då det stod 7-3 inför sista?

Vi var ju besvikna  att det såg ut som det gjorde. Vi sa att det är okej att förlora om man gjort sitt bästa, men många gjorde inte det och då är det svårt att vinna, säger han.

– Golvet är även speciellt där nere, det är svårt att få något riktigt rull där. Så i tredje försökte vi spela mycket rakare och gå rakt på mål, och då kom utdelningen och vändningen direkt. Synd att vi inte lyckades hålla den hela vägen bara, fortsätter han.

Vad beror det på att ni kryssat och ”gett bort” poäng mot tre förmodade bottenlag?

– Jag vet inte, kanske att vi vill göra så mycket mer och spela så mycket svårare. Vi måste fortsätta spela det enkla spel som vi ska göra. Det spel som vi är bra på.  Vi har krånglat till det lite för mycket ibland, säger ”Dille”.

”Dille” jublar i matchen mot Sundsvall, som säkrade avancemang till SSL

Efter idel ramträffar och bollar dansandes på mållinjen fick du göra ditt första mål i senaste matchen, hur känns formen?

Visst var det skönt att det lossnade. Det har känts ganska bra på slutet, och det mesta går åt rätt håll tycker jag. Jag känner också att jag börjar få lite mer förtroende, och mycket handlar om självförtroende. Att man vågar göra det där lilla extra, säger han.

Du har som center fått spela längre ner i banan i år. Vad tycker du om det?

Jag känner mig väl inte helt bekväm som center, eftersom jag aldrig har spelat det tidigare. Man är lite vilsen ibland men backarna och Gunnar (Domeij) styr och ställer på ett bra sätt.

– Så länge man får spela så är det bara att göra sitt bästa, och acceptera att tränaren tycker det är bäst så, säger han.

Det låter som att du hellre vill vara forward egentligen?

– Ja, jag ser mig mer som en forward, och spelar hellre högre upp i banan. Men nu gillar jag läget som det är.

De två största snackisarna kring Umeå City just nu är Erik Forsgren och Thomas Holmgrens spikraka utvecklingskurvor.  Vad tycker du själv om deras insatser i år?

Om vi börjar med Thomas Holmgren så tycker jag att han går från klarhet till klarhet. I mina ögon är han mycket bättre än Eric Björk (Falun och landslaget) t ex. Thomas är mer innebandyspelare i mina ögon. Han är jättenyttig för oss, speciellt nu då han börjar producera framåt också, säger han.

..om Erik Forsgren.

– Ja, det är svårt att inte bli imponerad. Han är sjukt kreativ och personligen är jag grymt imponerad av han. Men jag tycker att han spelar på ungefär 70 % av sin förmåga, det finns så mycket mer i den grabben. Jag sågar han inte på något sätt utan jag säger bara att det finns så mycket mer, säger han.

Ändå ligger han tvåa i poängligan?

– Ja, precis. Det säger en hel del om hur bra han kan bli.

Nu är det uppehåll, men sedan väntar en minst sagt svår vecka med Helsingborg på söndag, AIK på torsdag och Storvreta borta nästa lördag. Vad sägs om det?

Det blir en grymt tuff vecka. Men det känns väldigt kul ändå, eftersom vi får möta lag som ligger eller ska ligga lite högre upp i tabellen. Vi behöver inte föra matcherna utan kan spela mer rakt och enkelt med mycket kontringar. Det ska bli väldigt intressant att se hur det går, säger Daniel Jernberg.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *