”Kasta bolljäveln nån gång”

Okej, jag kan väl börja redan nu med att be om ursäkt för den sanslöst dåliga rubriken jag just satt. Försökte vara lite vitsig och rimma på Mora-Nisse och ta det till Max och Jonas – skulle alltså bli Majjo. Totalt obegripligt, men nu förstår ni lite om hur min hjärna fungerar – relativt dåligt.

Förutom mitt tankecentrum så har det ju faktiskt spelats lite innebandy i kväll också. IBK Dalen tog emot Sirius som kom sargade efter storförlust mot AIK senast. För hemmalaget var det andra bullar. Nu var det dags att visa hela innebandy-Sverige att förlusten mot Mora bara var en plump i protokollet och att man visst tillhör toppskiktet i Svensk innebandy.

Något som man faktiskt gjorde, men innan jag kommer till matchen måste jag bara säga att jag gläds med hela IBK Dalen som förening och hela innebandy-Umeå, eller innebandy-Sverige för den delen, för att Peder Bodén kritat på för ytterligare en säsong i IBK Dalen. Självklart kul att Kim Lundström valt en fyraårig fortsättning i Umeå också.

Men matchen då. Ja, till att börja med så insåg man efter ungefär fyra minuters spel hur det skulle sluta. Gästerna föll rakt in i Dalens fälla och började med sina våldsamt långsamma uppspel där man, totalt utan rörelse och fantasi, för sökte hitta luckor i ett tajt hemmaförsvar. Lars Jedheim missade researchen den här gången och hemmalaget fick spela EXAKT så som man vill.

Förstafemman i Dalen spelade på sitt sätt och gjorde det faktiskt inte så illa som man kan tro bara för att de inte gör några poäng i en seger med 8-2. Visst var de inte på topp och passningarna bakom ryggen blev för många, men man skapade en del chanser och hade det inte varit för att alla käkat isglass till middag så hade man säkert gjort en del mål. För ska man vara ärlig så hade Christian Hjort, Peder Bodén och Johan Samuelsson chanser att både göra ett och två mål var. Mora-syndromet?

Men seriöst Max! Kunde du inte gjort de här målen i söndags i stället så hade jag sluppit beep-testet?

Nej, men för att återgå till seriös nivå. Andrakedjan, stryk det, andrafemman var fullständigt lysande i dag. Jonas Svahn bevisade att han ska vara en av namnen till ”Årets rookie”. Max Wahlgren visar vilket målsinne han har och så bra som Anton Ermling är nu har nog ingen sett honom – någonsin.

Filip Stenmark och Johan Alm gjorde genuina insatser där bak. Egentligen ska alla hyllas, men i dag lyfter jag fram Kim Lundström lite extra. Visst missade han brytningen på 6-2-målet, men han hade bra intentioner i spelet hela tiden och löste situationer på ett moget sätt som fick mig att imponeras från nära håll.

Framåt ska andrakedjan ha så mycket kredit så det knappt går dit en till. Kedjan var inför säsongen det som ansågs vara Dalens svaghet. Att man inte hade något bakom den vassa förstafemman. Är det någon som känner att det känns rätt i dag så ber jag er att lämna in ert veto och fly Umeå. Det måste vara härligt för Håkan Wirtala och Daniel Marklund att ha en andrakedja som kliver fram då förstafemman inte producerar.

Tredjekedjan jobbar på riktigt bra. Men ska man vara helt ärlig så präglar man matchen bara genom en mening: Peter Sundelin började slå bakom-ryggen-passningar. I mina ögon säger det en hel del om vilken leknivå laget var på stundtals i matchen. Men det går faktiskt inte att klaga om man som lag gör 50 mål på fem hemmamatcher. Ja, du hörde rätt. Ett snitt på tio mål per match.

Efter matchen sa Urban Karlsson till mig: ”Jag tror inte ens att Dalen gjorde det i division III”. Nog för att jag är ambitiös, men i och med att innebandyn inte har den statistikkollen som hockeyn har så väljer jag att lita på Urban i frågan.

Dagens två roligaste måste bara framföras.

Solklar etta var Anton Ermlings kommentar till mig efter matchen: ”Fortsätter du tippa så här dåligt så kommer du ju vara vältränad till sommarn”.
Riktigt kul om du frågar mig, och kanske har jag hittat min ursäkt om det fortsätter vara så att han där uppe hatar mig och vill ge Jacke all tur i världen.

Tvåa var Robin Nilsberths kommentar till Siriusmålvakten Tobias Steineck när han höll i bollen i Dalens PP.
”Men kasta ut bolljäveln nån gång!”
Humor på hög nivå.

Det var allt för mig, i morgon finns jag på plats då Gnaget gästar City. Mer från bloggen att vänta under morgondagen. Kom just på att jag inte fixat någon gästbloggare ännu. Spelar du innebandy i någon av elitlagen, läser det här och är sugen så kontakta mig gärna via mejl eller telefon: 070-353 81 67. Annars ringer jag någon i morgon efter lunch.

Vill du läsa mer om Dalens match så har du en del här:
* Webb-tv: Bodén och Lundström
* Höken talar ut
* Euforisk glädje för Öbergs första
* Bodén stannar i IBK Dalen
* Dalens mesta förlänger
* Lundström förlänger – big time

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *