Förlust för Sandåkern i ödesmatchen

Begrepp som ”måstematch” och ”sexpoängsmatch” räckte knappt till för att beskriva den här matchen på förhand. Sandåkern hade verkligen behövt en trepoängare i dag mot IBK Handen – ett av de tänkbara bottenlagen.

Men så blev det alltså inte, trots en lovande inledning. Timmy Nyberg gjorde själv 1-1 innan han serverade Christoffer Sjöström till 1-2. Sedan kom ett par väldigt ödesdigra sekunder när hemmalaget först gjorde 2-2 och sedan 3-2 inom loppet av sex sekunder. Och bara minuten efter 3-2 målet gjorde fixstjärnan Patrik Andersson 4-2.

I andra perioden inledde Sandåkern piggt men fick inte in bollen. Istället gjorde Handen psykologiskt viktiga 5-2 halvvägs in i matchen, följt av 6-2 bara två minuter efter.

Måltjuven Niklas Blomberg lyckades dock ge Sandåkern en gnutta hopp genom att reducera i slutskedet av perioden. Än mer hopp fick man när Christoffer Sjöström reducerade till 6-4 i inledningen av den tredje perioden. Men närmare än så kom inte gästerna, utan Handen kunde istället göra fyra raka mål, samtliga assisterade av Patrik Andersson, upp till slutresultatet 10-4.

I och med det åkte Sandåkern på sin sjätte förlust för säsongen. Laget står kvar på en ynka poäng och har nu tio poäng upp till säker mark.

I nästa match väntar serietvåan Tyresö/Trollbäcken på hemmaplan. Kanske läge för en skrällseger då?