Islossning för Jakobsson i iskallt RIG

Skellefteå Innebandy IF kom på besök till Musköten för att gästa RIG i damernas norretta. Gästerna fick en drömstart i en match som innehöll ett lag som arbetade som draghund på Grönland och ett lag som ställt ut bladen för att lita på sin skicklighet. Redan efter 17 sekunder tog gästerna ledningen då Lisa Andersson höll sig framme på Josefin Andersson framspelning.

En kvart senare gjorde Natalie Jakobsson sitt andra mål för säsongen, det första kom som sistamål i RIG:s förra match och efter det att Cecilia Lundqvist gjort 2-2 kunde Natalie göra sitt tredje raka och RIG-herrarnas tränare – Jakob Bandling-Melin – menade på att det var ett ”äkta hattrick”. Kul för Natalie att det lossnat i alla fall – hon var RIG:s bästa spelare i matchen.

Cecilia Lundqvist satte en kopia av 2-1-målet då systern Josefin Lundqvist rundade kassen – även den här gången – och satte in bollen till ”Cissi” i slottet som kunde ge gästerna ledningen för tredje gången i matchen. Bara några minuter senare höll tvåmålsskytten på att utöka ledningen, men den gången var stolpen i vägen.

Skellefteå Innebandy hade nu helt vänt matchen och var det klart bättre laget – RIG-spelarna såg oinspirerade och trötta ut. Mariana Männistö utökade ledningen till 2-4 och jag trodde att gästerna skulle segla ifrån. Men återigen så räddade Natalie Jakobsson RIG med sitt 3-4 mål med fyra minuter kvar av perioden – hennes tredje i matchen och fjärde i rad för de blåklädda.

– För första gången i år gav jag tjejerna en utskällning i paus och jag sa åt dem att de som inte är beredda att ta jobbet kan stanna kvar i omklädningsrummet till tredje och alla tjejerna kom ut, säger RIG-tränaren Torbjörn Sjögren.

Julia Lindh hade läge att avgöra matchen då hon fem minuter in i tredje träffade ribban. Men i stället så blev det en vändning. RIG tog sig i kragen och på ett byte kunde firma Josefin Wallberg och Rebecka Heed Arvidsson göra både 4-4 och 5-4. Det första var en läcker backhand från Josefin.

Skellefteå såg slagna ut och tappade spelet helt. Men då tog tränaren Peder Bergqvist (före detta fotbollsspelare i Morön BK och en stor sportprofil i Skellefteå) time out och sa till tjejerna att skärpa sig. Det gav utdelning direkt och Josefin Andersson satte 5-5 bara 30 sekunder efter Bergqvists drag. Ett resultat som stod sig matchen ut. Men i förlängningen drog hemmalaget det längre strået ur handsken då Emelie Jansson fick avgöra med ett långskott efter 2.34.

Plus i hemmalaget till just Emelie Jansson, men framför allt till Natalie Jakobsson. I gästerna imponerade systrarna Cecilia och Josefin Lundqvist. Matilda Engström spelade riktigt bra från sin backplats och Emelie Marklund tillsammans med Josefin Andersson visade att Skellefteå har en betydligt bättre bredd på laget efter Sunnanå-Emelies återkomst till laget.