Örnberg fällde avgörandet

Efter att ha bråkat tillräckligt länge med nätverket i Musköten så åkte jag vidare mot Fotbollsgalan, på med slipsen och skimmrande skor. Därför får ni raderna från Musköten först nu.

IBF Dalen gästades av ett hårt arbetande IBK Boden. Hemmalaget fick en drömöppning då Malin Hall inledde målskyttet redan efter 30 sekunder, framspelad av Moa Boström. IBF Dalen dominerade den första perioden och höll bra fart – framför allt genom a-lagsspelarna Lina Örnberg och Jennie Holmgren, som dessvärre var poänglösa över 60 minuter.

Nike Nederstedt utökade ledningen tio minuter in i första perioden, men sedan hände något för hemmalaget. Man höll en relativt hög nivå och Bodenlaget kämpade i samma tempo, något som gjorde att de kunde reducera just innan första vilan genom deras bästa spelare Caroline Statlin.

I den andra perioden blev IBF Dalen bekväma och förlitade sig på a-lagsspelarna – som inte producerade framåt utan bidrog i stället med tempo och gediget spel – och gästerna kunde göra tre raka mål. Det första kom medan Lina Örnberg satt av en femminutersutvisning efter den här situationen.

Nike Nederstedt reducerade till 3-5 innan andra var slut och i den tredje jagade Dalen för fulla muggar för att fullborda vändningen. Ramverket var inte på hemmalagets sida, men det var däremot Malin Hall som gjorde både 4-5 och 5-5 – som dessutom det stod efter att 60 minuter var avverkade.

Dalen hade vänt matchen och i förlängningen kunde man dessutom avgöra, och då var det en a-lagsspelare som klev fram – nämligen Lina Örnberg.

Plus i hemmalaget till målvakten Elin Holm och hårt kämpande Lina Örnberg, Jennie Holmgren, men framför allt – Malin Hall.

Från vänster: Lina Örnberg, Nike Nederstedt, Malin Hall gjorde IBF Dalens mål. Lina ett, Nike två och Malin tre. Foto: Lars Lindberg

Majoriteten av IBK Dalen fanns på plats och hejjade på IBF:arna. Foto: Lars Lindberg

Hemmalaget firar en kämpaseger efter ha vänt 2-5 till 6-5 efter förläning. Foto: Lars Lindberg