Larsson var tummen på vågen

IBK Dalen fick mardrömsstart då man släppte in 0-1 från series sämsta lag framåt, nämligen Karlstad IBF, efter 22 sekunder. Efter det föll Karlstad tillbaka och hemmalaget tvingades hålla i taktpinnen – något det märktes klart och tydligt att laget inte är bekväma med. Uppspel var diffusa och passningarna inte tillräckligt precisa. Gästerna höll ledningen perioden ut, detta trots att Dalen fick spela powerplay två gånger i första.

Efter 1.55 i den andra perioden kvitterade Emelie Nordlinder efter Linn Lundströms vackra passning på ett frislag – som för arkivet skar genom Karlstadsförsvaret som en varm smörkniv genom kallt Bregott extra salt.

Två minuter senare dundrade Linnea Ivarsson in ett slagskott från point – även då i PP. Men gästerna kämpade som hungriga rävar nära svält och kom tillbaka i matchen till 2-2 efter sju minuters spel. Men hemmalaget fortsatte styra med dirigentpinnen och man kunde återigen ta ledningen efter att matchens bästa spelare – Matilda Brusell – gjort 3-2. I tredje var kamp det rätta ordet.

Och vi fick se historien återupprepa sig då Caroline Persson kvitterade för gästerna efter fyra minuters spel av sista. Men till slut skulle hemmalaget dra det längsta strået efter det att Urban Karlsson gått ner på folk och låtit Sandra Larsson hoppa in tillsammans med Matilda Brusell och Lina Örnberg.

Och det var just den femman som skulle fälla avgörandet då Lina Örnberg hittade Sandra Larsson med en drömpassning och Larsson sprätte in 4-3 med tio minuter kvar att spela.

Plus i hemmalaget till Matilda Brusell och Linnea Ivarsson.

Från vänster: Emelie Nordlinder, Linnea Ivarsson, Matilda Brusell, Sandra Larsson. Foto: Lars Lindberg