Min kontroversiella VM-trupp

Lördagen är ett avslutat kapitel för den här gången och ännu en dag har tagit vid. Bloggsfären är tillbaka med nya inlägg för att stimulera din vänstra hjärnhalva och nu är det dags att på allvar syna den Svenska VM-truppen.

Kent Göransson tog ut följande trupp till VM:
Målvakter: Viktor Klintsten, Patrik Jansson
Backar: Mattias Samuelsson, Peter Fischerström, Mattias Wallgren, Rasmus Sundstedt, Jimmy Lindblom, Mathias Larsson
Forwards: Joel Kanebjörk, Kim Nilsson, David Gillek, Henrik Stenberg, Daniel Calebsson, Karl-Johan Nilsson, Johan Samuelsson, Mattias Helgesson, Magnus Svensson, Patrik Hagberg, Fredrik Djurling, Jim Canerstam.

För de som följer oss här på bloggen så har ni redan konstaterat att jag finner uttagningen av David Gillek tämligen konstig. Jag kommer här nedan att presentera det lag som jag hade velat se i VM – avtackande eller inte – men först ska ni få höra några intressanta rader från vad Superligans tränare kommit fram till.

Till exempel så börjar vi med David Gillek. Två SSL-tränare av 14 vill ha med Gillek. Det är Jacob Olofsson (Mullsjö) och Peter ”Grubbe” Grubbström (City såklart). Lite roliga för oss Umeåbor är att både Peder Bodén och Robin Nilsberth finns med i fler trupper än Gillek. Tre vardera. Bodén önskas av Siriustränaren Lars Jedheim, Mikael Gunnarzon från AIK och Håkan Wirtala själv medan Mikael Öhman från Balrog, Wirtala och Jedheim önskar Nilsberth.

Notera även att Mattias Helgesson, som Göransson sägs ha tagit med tidigt, finns med i lika många trupper – alltså tre stycken. Eric Björk från Falun finns med i sju av lagen – men inte för Göransson, Joel Kanebjörk och Jim Canerstam önskas bara av två SSL-tränare och även uttagningen av Jimmy Lindblom kritiseras. Nej, det råder såklart – som alltid vid sådana här tillfällen – en stor form av anklagningstennis där jag ska försöka att inte bli allt för kritisk.

Men vissa saker tåls ju faktiskt att ta upp. Helgesson till exempel? Vad har han bidragit till i år? Jo, ett misslyckat anfallsspel i Helsingborg som inte alls levt upp till förväntningarna. Gillek har jag ju redan sagt min åsikt om, Jimmy Lindblom hade jag gärna bytt ut mot Kimmo Eskelinen eller Eric Björk. Johan Andersson är i mina ögon en bättre innebandyspelare än Gillek, Patrik Hagberg är jag också skeptisk till.

Nej, jag får helt enkelt lov att ta ut min egen VM-trupp för att få det här under lås med vad jag egentligen tycker. Och självklart ska jag bjuda på någon kontroversiell twist som ni senare kommer förlöjliga mig över – vilken härlig värld vi lever i där vi får ha åsikter tack vare folk som provocerar – och inte alls hålla med om. Min uttagning är följande:

Målvakter:
Gunnar Domeij och Viktor Klintsten

Självklart så har Domeij tackat nej, men han är fortfarande en av världens absolut bästa målvakter och Klintsten är given i mina ögon. Fredrik Hörnkvist fanns faktiskt med i tankarna för några SSL-tränare men Klintsten och Domeij är före för mig, kanske även Patrik Jansson.

Backar:
Mattias Wallgren, Mathias Larsson, Mattias Samuelsson, Rasmus Sundstedt, Kimmo Eskelinen, Eric Björk.

En tämligen offensiv backuppsättning, men med stor kreativitet och bra fördelning på diverse sidor de vill spela på. Jag funderade länge på den sista platsen där det stod mellan Kimmo Eskelinen och Eric Björk, men trots att Eskelinen numera spelar i Allsvenskan så är jag övertygad om att han håller måttet. Valet föll dock på Björk med tanke på framtida VM. Henrik Qvist hade såklart varit med om han varit skadefri och hade vi haft nio backplatser tror jag faktiskt att Robin Nilsberth hade varit den åttonde.

Forwards:
Daniel Calebsson, Henrik Stenberg, Kim Nilsson, Fredrik Djurling, Karl-Johan Nilsson, Magnus Svensson, Johan Samuelsson, Kalle Brännberg, Mikael Karlsson, Jim Canerstam, Johan Andersson, Erik Forsgren.

Självklart har jag varit kontroversiell nog att ta med namn som jag tar för givet att de höjer ögonbrynen hos många. Det var lite meningen med hela inlägget, men jag kan – även om jag självklart ser att det är totalt orealistiskt att se en otränad Mikael Karlsson i VM eller en totalt oprövad Erik Forsgren och sent utblommade Kalle Brännberg – men jag hävdar ändå att Sverige behöver lite omkastningar för att kunna vinna VM den här gången och därför behöver man trollgubbar som Karlsson och Forsgren.

Visst hade Gillek, Hagberg och Kanebjörk smakat bättre än denna saltlakrits jag presenterar, men jag vill vara lite kontroversiell av mig ibland. Mikael Karlsson har något av de bästa handleder jag sett, självklart så spelar han i fel omgivning, med fel psyke och fel förkärlek till sötsaker men han är ändå en gudabenådad innebandyspelare. Samma sak hävdar jag om Erik Forsgren som borde få chansen i landslaget efter VM trots att konkurrensen på hans position är dräpande tuff.

Kalle Brännberg ska placeras med Calebsson och en sådan målskytt behövs definitivt. Jag hade även små planer på att ta med Anders Hellgård(jag menar det är ju faktiskt två veckor till VM, han hinner ju träna upp sig till dess och ändå vara bäst i världen), men insåg att jag skulle kasta allt för mycket citron i ögonen på folk. Dessutom att jag utelämnat Peder Bodén, men det är mest för att inte bli för mycket Umeåpatriotisk.

Så här skulle jag formera laget:


Förstafemman:

Mathias Larsson, Peter Fischerström – Kim Nilsson, Fredrik Djurling, Henrik Stenberg.

Andrafemman:

Mattias Samuelsson, Rasmus Sundstedt – Kalle Brännberg, Johan Samuelsson, Daniel Calebsson.

Tredjefemman:
Mattias Wallgren, Eric Björk – Magnus Svensson, Karl-Johan Nilsson, Johan Andersson

Extraspelare:
Erik Forsgren, Mikael Karlsson, Jim Canerstam där samtliga kan få speltid på Brännberg och Anderssons platser. En bra mix enligt mig, men samtidigt så förstår man ju när man ser den här uppställningen att Göranssons val är ett mer ”Svenskt val”. Jantelag och Lars Lagerbäck-uttagning som jag faktiskt kan förstå – även om det är kul att få sticka ut hakan.

2 kommentarer

  1. du valde mellan kimmo o fischer, men båda är med på ”backar”, men sen är fischer med när du delar in femmorna, virrigt värre 🙂

  2. Mattias // Jag valde mellan Eric Björk och Kimmo, som du kan läsa om du tittar en extra gång. Sen föll valet på Erik som jag sedan förklarat i texten. Hoppas du hittar poängen, men kan hålla med om att det är lite virrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *