Nära skjuter ingen hare

Det var ett slitet och desarmerat Umeå City som reste ner till Uppsala och Fyrishov för att ta sig an Storvreta. Det slutade med seger 4-3 till ”Vreta”. Med tanke på förutsättningarna tycker jag att City verkligen föll med flaggan i topp.

Kul att det lossnade för Mattias Matsson. Han har haft en rätt tung säsongsinledning men vi vet alla vilken målskytt han är då han är i sitt esse, och nu gjorde han både reduceringen till 4-2 och 4-3, båda gångerna assisterad av Thomas Holmgren (som fortsätter att gå från klarhet till klarhet). Erik Nilsson, som börjar växa in i Superligan på allvar, satte den första reduceringen efter att Storvreta i inledningen fick gå upp till 4-0 alldeles för enkelt.

Patrik Eklund sa så här till VF-sportens utsände Johannes Stenlund efter matchen.

– Tidigare år hade det kanske runnit iväg till en storförluts vid 4-0, men nu visar vi att årets Umeå City är en bra version av laget. Men första halvan var väldigt dålig.

Nu väntar ett tre veckors uppehåll för Umeå City, efter att ”monsterveckan” nu är över. Ett ypperligt tillfälle att vila den skadeskjutna och slitna truppen.

– Nu ska vi ta det lite lugnt nästa vecka och sedan kör vi på hårdare, säger Eklund.

*
Nu när denna vecka är över för City så kan man sammanfatta den som klart godkänd, trots ”bara” en vinst på tre matcher. Förutom den starka vinsten mot Helsingborg så var det ju faktiskt nära med en poäng mot AIK (Mats Jonsson sköt i stolpen vid 6-7) och uppenbarligen var det nära även i dag mot Storvreta på bortaplan.

Det är helt klart ett starkare och mer moget Umeå City som vi har fått se i år, med undantag för den pinsamma derbyförlusten. Det ska bli spännande att se var det slutar. Kanske räcker det hela vägen till slutspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *