Stigan går varm – City utklassat



Erik Forsgren skapade en hel del framåt, men det räckte föga. Foto: Undertecknad.

Daniel Calebsson, Martin Östholm, Kalle Brännberg, Isaac Rosén och Daniel Dahl – det var stjärnfyllt när Pixbo kom på besök till Gammliahallen i dag söndag. Men Umeå Citys taktik med kontringsinnebandy kändes som att den skulle passa rätt bra mot Pixbo – så blev det inte.

I stället så höll lagen jämt skägg i en period innan Pixbo fullkomligen körde över ett frustrerat City. Det första felet som hemmalaget gjorde var att man fullständigt tappade defensiven. Försvarsspelet, framför allt från backhåll var under all kritik och inte i närheten tillräcklig för att stoppa Pixbo.

Framåt så gjorde man en helt okej insats, självklart så missade man för mycket, men man ska vara tydlig med att Jon Hedlund gör en av sina bättre matcher i karriären. Han gör några räddningar som är utom denna värld och räddningen då han kastar sig från stolpe till stolpe och tar Mathias Mattssons backhand med tåspetsen.

På andra sidan planen hade Gunnar Domeij ingen rolig afton då han släppte sju mål bakom sig innan han klev av i skam genom att dra på sig en fullkomligt vansinnig tvåa genom att kasta hjälmen och bevisa både vinnarskall, men även fjantiga fasoner som han faktiskt kan hålla för sig själv tills det han lämnat planen. Frustrationen fick ett ansikte och visserligen kan man förstå hans frustration i och med Thomas Holmgrens bjudning till Janis Jansons friläge som föranledde 3-7.

Simon Brändström kom in efter Domeij och fick släppa in mål redan efter 22 sekunder i och med att City fick spela boxplay då Domeij straffats med 12 minuter för sitt tilltag. Brändström gjorde ingen jätteinsats, men klarar sig undan med godkänt – det får inte Domeij.

Framåt kom det mesta, som vanligt, genom Erik ”Fson” Forsgren, Mikael Zingmark och Peter Reinholdt men även Mattias Mattsson och Daniel Jernberg fick till en hel del.

Trist dock att det ska spåra iväg så mycket på grund av en körig defensiv. Pixbo får göra 14 mål – och då gjorde inte Daniel Calebsson en enda poäng. Men då klev Joakim Glaerum, Kalle Brännberg, Janis Jansons och Tony Eriksson fram i stället.

Plus i hemmalaget går till Thomas Holmgren, som trots sin groda vid 3-7-målet kämpar och visar hjärta för märket på bröstet.

Umeåbekantingen Tim Wiklund nätade igen i Gammliahallen, men visst ser vi spår av lite Mikael Karlsson-syndrom i matglädjen hos Wiklund. Foto: Undertecknad.


Zingmark och Forsgren – blixtrade till stundtals i Citymörkret. Foto: Undertecknad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *