Nygammal bekantskap bra för ”Vickan”



Foto: Niklas Ekblom
Säga vad man säga vill, men i inledningen av årets säsong så har det inte riktigt gått att känna igen den Victoria Wikström som under förra året enkelt räknades in som en av världens absolut bästa innebandyspelare – vissa hävdade att hon var den bäste. Men efter helgens matcher mot Karlstad och Örebro är det dags att inkludera henne i toppen av innebandys absoluta topphierarki igen.

Elva poäng på två matcher tar henne upp till en fjärdeplats i elitseriens poängliga, men framför allt så ger det henne det bästa poängsnittet i hela serien med ett snitt på tre poäng per match (30 poäng fördelat på 17 mål och tretton assists på tio matcher) ett helt okej facit, eller vad säger ni?

Sanningen är ju bara den att man enkelt sätter upp höga förväntningar på en spelare som är så viktig för sitt lag som Vickan är. Otroligt viktigt för laget att hon kommit igång, inte minst med tanke på Minis skada. Men jag återkommer till henne lite senare i den här texten.

Foto: Niklas Ekblom
Iksu har, om man sätter det i ett verkligt perspektiv, haft relativt lätt motstånd i helgen. Men att laget ändå gör 21 mål är riktigt bra, men även nödvändigt. Laget har skapat mycket chanser hela hösten, men haft problem med att ta vara på chanserna – nu verkar det ha lossnat för flera av spelarna och under lördagen så gjorde man hela tolv stycken. Sex av de tolv kom från förra säsongens superkedja med Josefina Eiremo, Victoria Wikström och Martina Söderqvist, som är tillbaka i målprotokollen efter en tids frånvaro.

Under söndagen gjorde man lika många, om man inkluderar Emelie Wibron som spelade mycket med kedjan. Men förutom den nygamla superkedjan, så ger Jocke Sjöström stort plus till kedjan med Andrea Gidlund, Frida Norström och Julia Sidklev Persson som, under lördagen framför allt, var riktigt bra.

– De lånade aldrig ut bollen. Det blev inte så många mål framåt men man tröttade ut Karlstad ordentligt så nästa formation fick möta trötta spelare och de ska ha ett stort plus, konstaterar Iksutränaren.

Foto: Niklas Ekblom
Malin Eriksson har testats som forward under helgen och får godkänt för sina insatser. Hon har ju trots allt knappt tränat på positionen. Iza Rydfjäll fortsätter spela bra från sin backplats – viktigt för laget att få ha hennes skott från bakplan, ett konstant hot för motståndarna.

En riktigt bra helg för de numera vit och orangeklädda som nu kommer få förstärkning i ledarstaben. Knäskadade Therese ”Mini” Andersson kommer hjälpa till runt laget genom att bidra med sitt kunnande och sitt sätt att sprida energi kommer att bli en stor tillgång för laget trots att hon inte kan bidra med sitt spel på planen.

Iksu är återigen storasyster i staden och på toppen av hierarkin efter att tabellen minskat i sin sladdning. Trots det så har ju laget två matcher mindre spelade än IBK Dalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *