Helgsummering

Mitt i snökaoset har våra länslag precis som vanligt spelat en hel del innebandy. Citatet ”I Innebandy är det alltid fint väder” har sällan passat in bättre.

*

Vi inleder med Allsvenskan där Sandåkern tog sin andra raka seger borta mot talangfabriken Odelberg/Ingarö. Matchen var helt jämn i de två första perioderna (2-2, 2-2) men i slutet av den tredje ryckte Sandåkern ifrån och slutsiffrorna skrevs till 9-5 i Sandåkerns favör. Peter Gröönroos, lånet från IBK Dalen, gjorde än en gång det matchavgörande målet till 6-5, assisterad av målvaktslånet Martin Rudeström. Backen Joel Bäckström hängde två liksom doldisen Kristoffer Karlsson.

Den här segern var 100 % nödvändig för att spänningen i botten på Allsvenskan fortfarande skulle finnas kvar. Nu ligger Sandåkern fortfarande näst sist men har ”bara” fem poäng upp till säker mark där Gävle just nu parkerar. Dessa lag möts i Umeå nästa omgång…

Spänningen lever som sagt och jag måste säga att jag är lite halvnöjd med min spådom inför matchen mot Hässelby, då jag stack ut hakan och sa att Sandåkern hade stor chans att ta tre raka segrar. Nu är förvisso bara två tagna än så länge, men jag känner på mig att det blir tre nya pinnar mot ett mycket formsvagt Gävle.

*

I Damettan var det verkligen full fart med 10 matcher på två dagar. Skellefteå reste ner till Uppsala för att ta sig an topplaget Sten Sture och FBC Uppsala. Det äventyret slutade med två mycket snöpliga förluster, först 4-3 och sedan 4-2. Mot Sten Sture hade Skellefteå ledningen med 1-3 efter mer än halva matchen, efter två mål av Linda Almström och ett av Josefin Lundqvist men det räckte inte hela vägen. Tungt att vända hem till Staan utan poäng, speciellt när laget ligger där de ligger i tabellen.

Även Umeå City och Iksu Ungdom var ute på bortaturné i helgen. City började borta mot serieledarna Sala Silverstaden, där det blev en tung torsk med hela 15-4, innan man under söndagen med nöd och näppe fixade tre poäng mot bottenlaget Alunda. Noterbart är att Helena Lundqvist i Silverstaden gjorde nio(!) mål mot City. Marie ”Släggan” Häggström tröstmålade x 2 i den matchen. Mot Alunda var det främst Malin Strömberg som var på spelhumör med poäng på samtliga av lagets mål (2+2).

Iksu Ungdom mötte samma lag, fast i omvänd ordning, och fick vända hem till Umeå med lika många poäng som City. Även Iksu gick nämligen på pumpen rejält mot Sala Silverstaden med 10-1. Men under lördagen besegrade talangerna Alunda med 2-9 efter det att Frida Rydfjäll hållit hov med hela åtta poäng i matchen. I och med det ligger hon nu trea i hela seriens poängliga – imponerande!

RIG Umeå och IBF Dalen fick dock nöja sig med en match var i helgen. RIG tog emot bottengänget Ankarsvik och visade direkt att det inte var något snack om saken – 6-0 efter första perioden. Slutresultatet skrevs till 13-4. 94:an Rebecca Heed Arvidsson var bästa målskytt med tre fullträffar.

IBF Dalen mötte Sundsvalls IBF och även här blev det vinst med 4-2. En viktig sådan med tanke på att Sundsvall ligger och lurar just under strecket. Malin Hall gjorde två av målen och fortsätter att producera för sin nya klubb.

*

I herrettan spelades tre matcher med lokala lag inblandade. Umeå IK åkte på en mycket tung förlust mot Örnsköldsvik med 3-9. Matchen var verkligen en ”måstematch”, ”sexpoängsmatch”, och alla andra möjliga klyschor som finns, men tyvärr för UIK:s del så börjar division-I äventyret hänga på en allt mer skör tråd.

Ersboda hade inga problem hemma mot IBK Luleå. 12-4 slutade matchen efter bland annat tre mål var av Jonas Lindberg och Albin Andersson. Matchen var rätt jämn i två perioder men i den tredje la de rödklädda in ett ryck och då var det inget snack om saken längre. I och med segern klättrar Ersboda upp till fjärde plats, bara en poäng bakom tvåan RIG.

Ett vingklippt Thorengruppen utan bland annat Andreas Carlbom och Markus Khan begav sig till militärland för att ta sig an K4. Hemmalaget rivstartade matchen på två femmor och Thoren satt kvar i bussen i första perioden – 3-1 till K4 då. Men i andra perioden vaknade gästerna till liv och kunde gå ifrån. Matchen slutade 6-10 och därmed har Thoren elva raka segrar. Erik Boström gjorde två mål varav ett riktigt tjusigt i sin comeback efter skada, och även Jesper Lundqvist och Erik Sandlund blev tvåmålsskyttar i en match som dock knappast går till historien.

*

Herrtvåan då? Ja, det var en hel del matcher även här. Många jämna matcher också som ni kan se:

GUIF – Övik 14-8
Obbola-Strand 11-9
Gamla Stan – Spif 9-5
Vildmännen – Täfteå 10-9
Skellefteå IBS – TBS Umeå 8-7
IBK Ersboda – Hörnefors 5-13

Summerar vi den matchraden så kan man enkelt notera att topplagen GUIF och Gamla Stan fortsätter att vara just topplag genom att helt enkelt fortsätta vinna matcher. TBS däremot gick på en rejäl chockförlust borta mot Skellefteå IBS och kan i och med den plumpen troligtvis säga adjö till seriesegern. Vildmännen var rejält illa ute mot Täfteå men lyckades till slut ro hem tre poäng, och därmed är laget fortfararande med i toppstriden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *