Talangen klar – men inga mirakel att vänta


Emil Johansson blev i dag helt klar för Umeå City. Och kunde det ha kommit lägligare? Nej, jag tror inte det. I går om någon gång blev det extra tydligt att Umeå Citys backspel behöver förstärkas, nu får man en spelare som på sikt kommer bli riktigt, riktigt viktig för laget. Men frågan är vad Johansson kommer få för roll. Ska man begära att han direkt från start ska komma in och lösa problemen tror man fel, men att laget får en energiboost är solklart.

Johansson kan även användas som center, men frågar du mig så känns det tämligen otroligt att grabbarna grus i City skulle ens komma på den tanken om inte Zingo skulle krascha underkroppen igen. Kul för City hur som helst och ett smart val av Emil själv som väljer att inte gå till Dalen där han inte skulle få i närheten lika stort utrymme för sitt spel som det finns möjligheter till hos lillebror.

Det ska bli minst sagt intressant att se honom i nya klubben, mest troligt blir hans debut redan den 2 januari då City tar emot CaperioTäby – snacka om intressant debut för Ersbodakillen.

2 kommentarer

  1. Sannerligen en klok kille. Skrev på för resten av säsongen med City där han säkerligen får speltid. Sedan står dörren öppen för Dalen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *