Dalen släppte ut en vild rotweiler mitt under match

I kväll var det riktigt trevligt att gå på innebandy. Bra med publik, härlig stämning och en minst sagt spännande match.

Tänkte få bjuda på några reflektioner i punktform, och vi börjar med Dalen:

*Jonas Svahn var bäst i världen de första tio minuterna och gjorde två riktigt fina mål. Det första målet var en rejäl uppvisning från ynglingen som verkligen har en ljus framtid framför sig. Han förvandlade Faluns försvar till dagisbarn och bara flög fram innan han elegant lirkade in den under Johan Rehn. Landslaget inom högst tre år för Svahn om han fortsätter så här.

*Dalens förstafemma hade verkligen ingen lyckad afton. Naivt anfallsspel med alldeles för många felpass bjöd Falun på riktigt bra kontringslägen som de satte dit kliniskt…

*..men i slutändan var det ändå Peder Bodén och Johan Samuelsson som gjorde 4-4 och 5-4, förvisso i powerplay, men ändå.

*Max Wahlgren fortsätter imponera. Hans 3-4 mål ska egentligen inte gå att göra i SSL, det var bara en petning på ett frislag och ett dragskott, men på något sätt lyckas han lirka in dom inte bara i division I utan även i högsta serien. Dessutom har han verkligen utvecklat sitt passningsspel – fina assist i dag igen.

*Fredrik Hörnkvist var lysande i kassen och slängde sig med framgång till höger och vänster hel på Faluns farliga krosspass/direktskott-lägen. Välförtjänt att han blev matchens lirare.

*Kul att se Kim Lundströms två sista byten som spets. Han agerade i sin enorma forechecking ungefär som en vild rotweiler som har suttit i en bur alldeles för länge innan den äntligen släpps ut.

*Trevligt för doldisduon Cedric Ruegsegger och Peter Sundelin att få glänsa lite i slutet. Cedrics mål till 6-4 var faktiskt en riktigt elegant chipp i bortre x.

Om vi går över till Falun då…

*Kul att se Jakob Lundmark in action igen. En riktig lirare som hade en helt okej match, och självklart gjorde han mål då motståndet hette IBK Dalen. Oddsen på Lundmark som målskytt låg före match hos Arvidssonska spel  på 1,04.

*Kul även att se Rasmus Enström in action. Hans prestation i boxplay, då han lurade bort Peder Bodén och Max Wahlgren totalt vid sargen innan han elegant serverade talangen Jack Kvist ett öppet mål, var en av matchens absoluta höjdpunkter ur neutrala ögon.

*Jag har aldrig sett Andreas Johansson så lugn…Lite besviken faktiskt.

*Mikael Norell däremot, oj, han är nog inte den mest populära spelaren i Faluns spelarbuss just nu. Hans beteende under matchen var minst sagt pinsamt. Först i andra perioden körde han Anton Ermling i ryggen, skrek åt honom att ställa sig upp innan han fortsatte med en lång och högljudd ramsa på bänken om att dessa ”bonnjävlar minsann inte kan stå på benen”. Detta följde han upp med att bli stor syndabock i den tredje perioden då han drog på sig en utvisning för protest i samband med att Ciya Hayo kört över Peder Bodén framför mål. Med tunga steg vandrade han till botbänken, och med ännu tyngre steg fick han vända tillbaka eftersom att Dalen passade på att göra 4-4 och 5-4 på detta mycket ödesdigra misstag av Norell. Skönt att se att osportsligt beteende straffar sig och att sportsligt beteende lönar sig.

***

Avslutningsvis vill jag även passa på att berömma sargvakterna i matchen. Jag har sällan sett en så rak och fin sarg, speciellt nere i Dalens vänstra försvarszon. Den långa, gängliga killen med lite för liten t-shirt gjorde verkligen sitt jobb. Cred till dig om du läser detta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *