Enström på besök – show att vänta


Doppareda´n närmar sig med stormsteg, alla studenter flyr Umeå för att hinna hem i snöstorm och rusk till bästa soffplats på fredag klockan tre då alla hans vänner – vår vän – ska avnjutas. Glöggen ska rinna, skinkan ligga stilla, magen skrika av tomhet och av översvämning. Men innan allt drar igång på allvar så ska IBK Dalen avsluta julstressen med två timmars lugn i en stol, i en arena, med en show.

För om man någonsin ska befinna sig i Gammliahallen, så är det i dag. Matcherna mot IBF Falun brukar alltid bli sevärda, griniga, underhållande och tajta. Men till den ingrediensblandningen – som bara där sköljer bort tankarna på fredagens njutningar – kan man dessutom toppa med en av hela innebandyvärldens mest sevärda spelare. Rasmus Enström – en av Svensk innebandys stjärnskott kommer på besök.

Uteblivandet av en VM-plats har taggat Enström extra mycket och jag hörde så väl i min intervju till innebandy.se, som du kan läsa här, vilken revanschlust som brann i 21-åringen. Tro mig, om ni sett Enström vara bra, så kommer han vara än bättre i dagsläget och jag utlovar att ni kommer få se innebandygodis från gästernas otroligt tekniske allt-i-allo. Det är en spelare som skapar show helt enkelt.

I hemmalaget så är det fullt fokus för att avsluta höstsäsongen på bästa sätt eftersom man tappade poäng nere på sanddynan i Linköping. Till spel saknas Yngve Nordin som besväras av en skadad fot.

– Falun är ett av ett stort koppel lag som jagar oss. Det brukar bli sevärda matcher mellan oss. Linköpingsmatchen har vi lagt bakom oss, men det var ju ändå starkt att göra tre mål på tio skott, säger Dalentränaren Håkan Wirtala.

Noterbart inför matchen:

* Både Dalen och Falun kommer med en förlust i bagaget. Dalen 3–4 mot Linköping och Falun 5–6 mot Sirius.

* Anton Ermling är Dalens bästa poängplockare med 20 poäng. Lika många poäng som Faluns bästa, Rasmus Enström.

* Robin Nilsberth är Dalens mest utvisade spelare med åtta minuter.

* Dalen tar julledigt efter kvällens match. Nästa match spelas borta mot Mullsjö 3 januari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *